Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 2η - 21/5/2024 >Β.Τα Αρχαία που βρέθηκαν

Και όμως τα βουνά μας είναι γεμάτα εκπλήξεις. Όταν εχθές ο δικηγόρος μας έλεγε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ευβοίας (EΦΑ Ευβοίας), διαμαρτυρόμενος για την μη ύπαρξη αδείας από την εταιρεία που στήνει τον ιστό (εξηγούμε ότι η εταιρεία είχε την υποχρέωση να έχει λάβει άδεια εκσκαφής, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει μέχρι και την Δευτέρα 20/5/2024, το απόγευμα), κανείς δεν περίμενε ότι ο αρχαιολόγος που εσπευσμένα ήρθε στο έργο σήμερα το πρωί, θα έβρισκε τόσες αρχαιότητες γύρω από την θέση εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού. Πιθανά -κατά δική μας εικασία- να σχετίζονται τα τοιχίσματα με το κοντά ευρισκόμενο κάστρο της Δραγωνάρας, σημαντικότατο αρχαιολογικό τόπο. Ή να σχετίζονται τα ευρήματα (πάλι κατά εικασία μας) με τα σχεδόν μεγαλιθικά ευρήματα που υπάρχουν βορειότερα στον Σκώλο.

Το βέβαιον είναι ότι πρέπει όλα αυτά να ερευνηθούν ορθά και επιστημονικά. Nα σταματήσει κάθε έργο στην περιοχή. Nα αποσυρθούν άμεσα τα μηχανήματα και οι κατασκευές που βιαστικά και με πιέσεις κάθε είδους (υπηρεσιών, προσώπων, πολιτικών...) οι εταιρείες των αιολικών συμφερόντων κάνουν ήδη και θέλουν ακόμη περισσότερο να κάνουν στο άμεσο μέλλον (πρόκειται για τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Βαρδινογιάννης-Motor Oil-MORE, ΕDPR, Ευβοϊκός Βορέας, Anemos Res)

Για εχθές: Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 1η - 20/5/2024 

Για σήμερα: Τα Έργα (Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 2η - 21/5/2024 >Α.Τα έργα

Στην συνέχεια, για σήμερα, τα Αρχαία που βρέθηκαν σχεδόν παντού γύρω από την θέση εγκατάστασης του ιστού. Τα έργα προς το παρόν έχουν σταματήσει. Το υλικό βρίσκεται σκορπισμένο γύρω από τον ιστό, γίνεται παράνομη βιντεοσκόπηση, αφού πρόκειται για δημόσιο χώρο και έχει επίσης παράνομα τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό πάνελ που πουθενά δεν προβλεπόταν από την Άδεια Εγκατάστασης.

 

 

  

 

 

 

 

Σχόλια

  1. Τελικά έχει δίκιο η αρχαιολογική υπηρεσία που ζητά πάντα αρχαιολόγο στις εκσκαφές.
    Στην Κρήτη προέκυψε το πιο κάτω, όταν πήγαν να φτιάξουν ραντάρ για το αεροδρόμιο.
    "Καστέλλι Κρήτης: Μοναδικό μινωικό αρχιτεκτονικό σύνολο ήρθε στο φως στην κορυφή ενός λόφου"
    12/6/2024
    https://gr.euronews.com/culture/2024/06/12/kastelli-kritis-monadiko-mnimeiako-arxitektoniko-sinolo-irthe-sto-fos-stin-korifi-enos-lof?utm_source=newsletter&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 2η - 21/5/2024 >Α.Τα έργα