Συνάντηση στο πιο μοναχικό δέντρο της Κύμης (Σάββατο 3/6/23)

Φωτογραφίες από την συνάντηση

 

 

Περισσότερες υπάρχουν στην εκδήλωση στο fb, εδώ και εδώ!

---

στο fb

Οι "Συναντήσεις κάτω από τα Δέντρα" είναι αυτό ακριβώς που λένε. Φιλικές συναντήσεις ανθρώπων δίπλα στα δέντρα, στην παρέα τους.
 
Η πρώτη αυτής της χρονιάς γίνεται το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, προπαραμονή της ημέρας Περιβάλλοντος και μέσα στο εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Τόπος: οι ΑΞΑΝΕΜΕΣ*, στις 19.00 έως 20.00 περίπου η συνάντηση.

(Για όσους το κάνουν όλο με περπάτημα, ας λογαριάσουν από ττις 17.30 έως 21.15 περίπου).
Δίπλα από το μοναχικό δεντράκι που υπάρχει στην Κορυφή, θα απολαύσουμε το Αιγαίο και το βασίλεμα του Ήλιου! 

Την συνάντηση αυτή την χρωστάμε στο αγαπημένο αυτό δεντράκι. Είχαμε και άλλη φορά ξεκινήσει για να το βρούμε, αλλά μείναμε στα μισά, λόγω κάποιων δυσκολιών.
Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με περπάτημα από το Χωνευτικό (ξεκίνημα περίπου στις 17.30-18.00, θα υπάρχει και συνοδός για τους περιπατητές). Γενικά, για όσους θελήσουν να περπατήσουν, ο περίπατος αυτός κρατά για το ανέβασμα και κατέβασμα περίπου 3-4 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό.
Φυσικά μπορεί κάποιος να έρθει με μηχανοκίνητο μέσο μεταφοράς.
Με αυτοκίνητο, 4x4, η πρόσβαση μέχρι την κορυφή είναι εύκολη.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ 2/6/23: Με ΙΧ μπορεί να προχωρήσει κάποιος μέχρι ένα σημεία, είναι όμως δύσκολο να φτάσει μέχρι το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής.
Πάρτε μαζί σας νερό, καπέλο, (αντιηλιακό προαιρετικά, αν και λόγω ώρας δεν είναι τόσο απαραίτητο) φωτογραφική μηχανή, καφέ ή αναψυκτικό. Φακό για όσους επιστρέψουν νύχτα με τα πόδια.
Και ότι άλλο θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα!
 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! 
 
*ΑΞΑΝΕΜΕΣ: εκεί που το ανάγλυφο των ακτών της Ανατολικής Εύβοιας συγκλονίζει, 100άδες μέτρα άνωθεν Αιγαίου
Τηλεφωνο επικοινωνίας: 6976706686

 

Σχόλια

  1. Φιλύκι [Rhamnus alaternus]

    Αειθαλής , όρθιος θάμνος που μπορεί να γίνει και μικρό δέντρο με ύψος που δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα. Έχει κλαδίσκους γυμνούς , στην αρχή πράσινους που αργότερα γίνονται γκριζοπράσινοι χωρίς αγκάθια. Είναι φυτό δίοικο. Τα φύλλα του παρουσιάζονται εναλλασσόμενα με σχήμα ωοειδές μέχρι ελλειψοειδές , οξύκορφα με σφηνοειδή ή στρογγυλεμένη βάση, με πριονωτές παρυφές . Η επάνω επιφάνεια τους είναι βαθυπράσινη γυμνή και η κάτω ωχροπράσινη και αρκετές φορές χρυσοπράσινη με τρίχες στα νεύρα. Τα άνθη του είναι μονογενή μικρά χρώματος κιτρινοπράσινου και εμφανίζονται σε πυκνούς κυλινδρικούς στάχυς. Οι θηλυκές ταξιανθίες είναι παρόμοιες με τις αρσενικές. Ο καρπός του είναι δρύπη με τα εξωκάρπιο λεπτό κόκκινο στην αρχή και μετά την ωρίμανση μαύρο. Είναι φωτόφυτο με αργό ρυθμό ανάπτυξης. Προοδεύει σ’ όλα τα εδάφη και αντέχει στην ξηρασία αλλά και στα υδροσταγονίδια της θάλασσας. Το συναντάμε σε ασβεστούχα εδάφη . Πιθανόν να πρόκειται για τη φιλύκη του Θεόφραστου.

    http://kpe-chiou.chi.sch.gr/Siteteliko/xlorida/filiki%5BRhamnus%20alaternus%5D1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη