Η ενημερωτική Εκδήλωση στους Καλημεριάνους για την Επεξεργασία Λυμάτων στο Μοναστηράκι - Καστρί - Καλημεριάνους
Στην χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο χωριό Καλημεριάνοι, παρά τις πολλές δυσκολίες και εμπόδια που επί 20 ημέρες αντιμετωπίσαμε, τελικά βρέθηκε πολύς κόσμος (περί τα 100 άτομα) που παρά το κρύο και την έλλειψη καθισμάτων παρέμειναν μέχρι το τέλος και συμμετείχαν πολλαπλά στην συζήτηση. Οι περισσότεροι, επειδή η αίθουσα είναι μικρή, έμειναν στον προαύλιο χώρο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΤΣ Καλημεριάνων, ο Πρόεδρος του ΤΣ Πλατάνας καθώς και ο πρόεδρος του Φιλοθρησκευτικού και Προοδευτικού Συλλόγου Καλημεριάνων. Τις φωτογραφίες και το video που παρουσιάσθηκαν θα τα βρείτε πιο κάτω. Επίσης υπάρχει ηχογράφηση με αυτά που ειπώθηκαν, κάποιες φορές ίσως όχι τόσο καλή γιατί και τα μικρόφωνα και η απόσταση δυσκόλευαν την κατάσταση, σε κάθε περίπτωση όμως αρκετά καλά μπορείτε να ακούσετε αυτά που ειπώθηκαν τόσο από τον ιερέα π. Ιωάννη Μπατή όσο και από τον εκπρόσωπό μας Δημ. Δ. Σουφλέρη όσο και από τους συμμετέ...
Ανεμογεννήτριες: η παραπληροφόρηση και... το φαγοπότι
ΑπάντησηΔιαγραφήτου Τάσου Σαράντη
πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/63644_anemogennitries-i-parapliroforisi-kai-fagopoti
Πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης έκανε «Ο Ασκός του Αιόλου», ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στη χρήση της αιολικής ενέργειας και στις εγκαταστάσεις που την παράγουν στη χώρα μας, εξετάζοντας τον περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο που επιφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.
Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που στηρίχτηκε στους πολίτες που συνέβαλαν στην επιχειρησιακή, οικονομική και ηθική στήριξη του εγχειρήματος της ομάδας παραγωγής.
Στην ουσία «Ο Ασκός του Αιόλου» αποτελεί μια αιρετική προσέγγιση απέναντι σ' αυτό που αποκαλείται «πράσινη ανάπτυξη» και στη «φτηνή και καθαρή ενέργεια» που παράγουν οι ανεμογεννήτριες.
Αντίθετα από την επικρατούσα αντίληψη, που υιοθετούν διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις και που θέλει την αιολική ενέργεια ως το λυτρωτικό αντίδοτο απέναντι στη «βρόμικη» ενέργεια που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα, η έρευνα των συντελεστών του ντοκιμαντέρ καταδεικνύει την αθέατη πλευρά των επιπτώσεων από την εγκατάσταση και λειτουργία των βιομηχανικού μεγέθους και κλίμακας αιολικών πάρκων.
Για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται σε μια χρονική στιγμή που οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες είναι αυτές που πλέον κατακτούν τη μία μετά την άλλη τις βουνοκορφές της χώρας μας, απαιτήθηκαν γυρίσματα σε 16 περιοχές της Ελλάδας που κράτησαν δύο χρόνια, πάρθηκαν συνεντεύξεις από 125 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων επιστήμονες και μέλη τοπικών κοινωνιών που αντιστέκονται στην υφαρπαγή της γης, των φυσικών πόρων και της ισόβιας δραματικής αλλοίωσης της φυσιογνωμίας των περιοχών τους.
Και απαιτήθηκαν περισσότερες από 120 ώρες κινηματογραφικών γυρισμάτων για να μονταριστεί, τελικά, το διάρκειας 83 λεπτών ντοκιμαντέρ.
διαβάστε το υπόλοιπο στο https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/63644_anemogennitries-i-parapliroforisi-kai-fagopoti