Αιολική Ευβοίας – Πούντα Α.Ε και τα 30 αργύρια της Τοπ. Αυτοδιοίκησησης

Βεβαίως και μπορεί να πάρουν δωρεές. Μπορεί να είναι και νόμιμο. 
Ηθικό όμως είναι;

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A6%CE%92%CE%9A%CE%A9%CE%9B%CE%A1-%CE%92%CE%99%CE%9A?inline=truehttps://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A6%CE%92%CE%9A%CE%A9%CE%9B%CE%A1-%CE%92%CE%99%CE%9A?inline=true


ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ: τι χρειάζονται οι προωθητικές ενέργειες εκ μέρους της Εταιρείας, αφού ο σκοπός της είναι ιερός; Αφού ότι κάνει αυτή και οι άλλες εταιρείες του κλάδου γίνεται για την σωτηρία του κόσμου από την φριχτή κλιματική αλλαγή και το δηλητηριώδες Διοξείδιο του Άνθρακα;

Με τόσο καλό σκοπό τι χρειάζονται τη διαφήμιση, τα λόμπι και τις δωρεές; Δεν φτάνει το τόσο καλό που κάνουν στο περιβάλλον;

19/02/2020 ,
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ:34/2020 Απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης περί αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία «Αιολική Ευβοίας Πούντα Α.Ε»


Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A6%CE%92%CE%9A%CE%A9%CE%9B%CE%A1-%CE%92%CE%99%CE%9A

και σε pdf και σε προβολή αρχείου

Σχόλια

  1. «Ουρανοκατέβατα» κέρδη ο Μυτιληναίος αλλά τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
    https://www.documentonews.gr/article/oyranokatevata-kerdi-o-mytilinaios-alla-ta-noikokyria-xoris-reyma/

    Τι μας λένε τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του Μυτιληναίου για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη.

    Πριν λίγες μέρες ο Όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε πολύ εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα αποτελέσματα αυτά έδειχναν ότι ο Όμιλος κατάφερε να διπλασιάσει το τζίρο σε 1,04 δις. ευρώ έναντι 524 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου και να αυξήσει 80% τα καθαρά κέρδη του σε 67 εκατ. ευρώ έναντι 37 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

    Σημαντικό μέρος αυτής της οικονομικής επιτυχίας οφείλονταν στην αύξηση παραγωγής αλουμινίου, στους 250.000 τόνους που επιτρέπει στον Μυτιληναίο να επωφελείται συγκυριακά από τις υψηλές διεθνείς τιμές του αλουμινίου.

    Αν δούμε όμως την ανάλυση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Μυτιληναίος ανά κλάδο δραστηριότητας, διαπιστώνουμε ότι από τον τομέα μεταλλουργίας προήλθε μόλις το 20% αυτού του διπλάσιου τζίρου του Ομίλου, ενώ από τους άλλους δύο τομείς των έργων βιώσιμης ανάπτυξης και ανάπτυξης ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας που αφορούν ενεργειακά έργα σε Ελλάδα και το εξωτερικό, προήλθε άλλο ένα 18% (118 εκατ. και 66,5 εκατ.) του διπλάσιου τζίρου βαριά-βαριά. Μάλιστα οι αυξήσεις τζίρου στη μεταλλουργία και στα έργα βιώσιμης ανάπτυξης ήταν 44,5% και 27,4% αντίστοιχα ενώ στα έργα ανάπτυξης ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας υπήρξε και μείωση, κατά -26,8%.

    Από ποια δραστηριότητα λοιπόν προήλθε η εκρηκτική αύξηση τζίρου και κερδών του Ομίλου Μυτιληναίος; Από τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, του οποίου ο τζίρος έφτασε τα 641 εκατ. ευρώ , καταγράφοντας μια εκρηκτική αύξηση κατά 236% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πρώτο τρίμηνο. Ας σημειωθεί ακόμη πώς αυτή η εκρηκτική αύξηση στο χρήμα που μάζεψε ο όμιλος επιτεύχθηκε με αύξηση μεν αλλά σχετικά περιορισμένη των GW τις οποίες εισέφερε στο σύστημα: κατά 20% περίπου των GW από φυσικό αέριο (που αυξήθηκαν στις 1374 από 1087), και κατά 7% των GW από ΑΠΕ (που αυξήθηκαν από 151 σε 160).

    Αυτό με δυο λόγια σημαίνει πως η αύξηση κατά 236% στο χρήμα που μάζεψε ο Όμιλος Μυτιληναίου από την αγορά ενέργειας ήρθε πρωτίστως ως αποτέλεσμα του τρόπου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική που εν μέρει οφείλεται στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και των αερίων ρύπων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 και εν μέρει στο σχεδιασμό του target model και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που στήνει ανενόχλητο από ΡΑΕ και κυβέρνηση το ολιγοπώλιο των τεσσάρων παραγωγών ενέργειας στη χονδρική και τα πληρώνουν όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής στη λιανική.

    Δεν είναι όμως αμαρτία εμείς να μπορούμε να εντοπίζουμε τη πηγή της εκρηκτικής αύξησης του τζίρου και των κερδών του Μυτιληναίου, ο Πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ Αντώνης Κοντολέων να δηλώνει ότι με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς οι τέσσερις παραγωγοί αποκόμισαν υπερκέρδη 240 εκατ. ευρώ μόνο το μήνα Μάρτιο, να έχουμε 5.000 αποκοπές ρεύματος την εβδομάδα γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους λογαριασμούς του και η ΡΑΕ να μην μπορεί να εντοπίσει πάνω από 600 εκατ. ευρώ κέρδη προς φορολόγηση για το εξάμηνο Οκτωβρίου – Μαρτίου, όταν και στην αγορά έγινε «πάρτι», με μεγάλη ωφελημένη την ιδιωτική ΔΕΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 2η - 21/5/2024 >Β.Τα Αρχαία που βρέθηκαν

Απόπειρα εγκατάστασης Ανεμολογικού Ιστού στο Κάδι, θέση Τούρλα. Μέρα 2η - 21/5/2024 >Α.Τα έργα

Δελτίο Τύπου: Για τις αποφάσεις του ΣτΕ που καταδικάζουν την Κεντρική και Νότια Εύβοια