Τελικά ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν με ποιον είναι: Με το Περιβάλλον ή με την Πράσινη Ανάπτυξη;

Πολύ απλά στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν ξέρουν τι θέλουν και τι πολιτική ακολουθούν στα ζητήματα της λεγόμενης "πράσινης" ανάπτυξης. 

Πάντως και ο Μητσοτάκης δεν θα μιλούσε τόσο "πράσινα" όσο ο Παπαδημούλης. Λογικό είναι και βουλευτές όπως ο Χατζηγιαννάκης κλπ την μία να μιλούν "δήθεν" κατά των ΑΠΕ και την άλλη να παρουσιάζουν τους στόχους και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας λες και πρόκειται για θεολογικό ζήτημα.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη του Παπαδημούλη, που σημειωτέον έχει δοθεί σε ένα περιοδικό απόλυτα αφιερωμένο στους επιχειρηματίες των α/π και των φ/κ. Συνέντευξη όμως και θέσεις επί της ουσίας στην πραγματική προστασία του περιβάλλοντος δεν έχουμε δει. Και δεν θα δούμε.

Το ξαναλέμε: ούτε ποιος έστησε το έργο της ΕΝΕL ξεχνάμε, ούτε ποιος έθεσε μπρος την απολιγνιτοποίηση, ούτε την υπόθεση Ελληνικός Χρυσός, ούτε τα ΝΟΜΕ κλπ κλπ.



«H Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρωτοπόρο χώρα στην παραγωγή ενέργειας χωρίς ρύπους, καθώς και να πετύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους για διπλασιασμό των ΑΠΕ το 2030 και για μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2050»
• Συνέντευξη στο περιοδικό “Ecotec”

πηγή: https://www.papadimoulis.gr/13421-2...IQ8

απόσπασμα:

– «Ναι στις ΑΠΕ» υποστηρίζουν όλοι αλλά μπαίνουν ζητήματα περιορισμών των εγκαταστάσεων. Αν δεν παράξουμε την απαιτούμενη ισχύ, όμως, πως θα αντικαταστήσουμε το λιγνίτη;

Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αναφορικά με τις ΑΠΕ, καλύπτοντας σημαντικό ποσοστό των  ενεργειακών αναγκών από εναλλακτικές πηγές. Αυτή η δυναμική δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρωτοπόρο χώρα στη παραγωγή ενέργειας χωρίς ρύπους και να πετύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους για το 2030 (διπλασιασμός των ΑΠΕ) και το 2050 (μηδενικές εκπομπές άνθρακα). Προκειμένου, όμως, να προχωρήσει η επέκταση των ΑΠΕ και να επιτευχθούν οι στόχοι, απαιτείται το κατάλληλο χωροταξικό πλαίσιο. Το υφιστάμενο πλαίσιο είναι σε μεγάλο βαθμό παρωχημένο, δίχως να συνυπολογίζει τους νέους κλιματικούς στόχους της ΕΕ. Απαιτείται η άμεση αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, έτσι ώστε οι επενδύσεις για τη δημιουργία ΑΠΕ να προχωρούν με οργανωμένο τρόπο και κυρίως με σεβασμό στο περιβάλλον και στις κατά τόπους ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, δίχως να επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον και να προκαλούν προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καθυστερήσει σημαντικά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αναθεώρηση, παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2019. Παράλληλα με την επέκταση των ΑΠΕ, θα πρέπει να προωθηθεί ο σχεδιασμός για την αποθήκευση ενέργειας και φυσικά η ενεργειακή εξοικονόμηση. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση κοστίζει στην εθνική οικονομία αλλά και στο περιβάλλον.

Σχόλια


  1. #12 Green Deal Πόσο πράσινο είναι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

    https://anemosananeosis.gr/el/12-green-deal-recovery/?fbclid=IwAR2Z53Q3lHfVKbvsOZFHmxB2d4Yxlm0TqB5E26WteZmznNZ_AjSWGfk_pjI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη