Οι ΜΠΕ των ΑΣΠΗΕ στους λόφους στα δυτικά της Χαλκίδας (Αυλίδα 1 και 2)

Αυλίδα 1 - ΑΣΠΗΕ 33,6 MW (8 α/γ)

https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/5141

ΑΥΛΙΔΑ 1 - ΜΠΕ - s .pdf

ΑΕΠΟ για Έργα/Δραστηριότητες Α2

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 33,6 MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 1», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΤΗΜΑ - ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ - ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΤΣΑ» & ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ & ΑΥΛΙΔΟΣ, ΔΗΜΟ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 33,6 MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 1», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΤΗΜΑ - ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ - ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΤΣΑ» & ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ & ΑΥΛΙΔΟΣ, ΔΗΜΟ
 
236042
2021-11-03 16:06:17
2111653727
GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
---

Αυλίδα 2 - ΑΣΠΗΕ 25,2 MW (6 α/γ)

https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/5146


ΑΕΠΟ για Έργα/Δραστηριότητες Α2

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:«ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 25,2 MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 2», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΥΤΟΥΠΑ - ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ» & ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΙΣ Δ.K. ΒΑΘΕΩΣ & ΔΡΟΣΙΑΣ, Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ & ΑΥΛ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:«ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 25,2 MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 2», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΥΤΟΥΠΑ - ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ» & ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΙΣ Δ.K. ΒΑΘΕΩΣ & ΔΡΟΣΙΑΣ, Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ & ΑΥΛ
 
235969
2021-11-03 17:59:08
2111654220
GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
---
---
Δημοσίευμα για το ίδιο θέμα στη ΝΕΑ Προοδευτική Εύβοια 11/2/2022 (μαζί με άλλο ένα θέμα που μας αφορά, περί της ΛΑΡΚΟ)

---
---

ΑΣΠΗΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΙΧΙΣΜΑ

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Χαλκιδέων,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κατά το Δεκέμβριο 2020 τρεις διαφορετικές εταιρείες κατέθεσαν αιτήσεις βεβαίωσης παραγωγού για περιοχές του Δήμου μας (Δημοτικές Ενότητες Αυλίδας και Ανθηδώνας). Συγκεκριμένα ζητούν την άδεια εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας. Η εταιρεία Green Repower Μονοπρόσωπη ΙΚΕ αιτείται έργα ισχύος 33,6 MW και 29,4 MW. Η εταιρεία Γ. Δημητρόπουλος/Τεχνική Κατασκευαστική Εμπορική Α.Ε. αιτείται έργο ισχύος 2,99MW και ο Γεωρ. Βόκας αιτείται έργο ισχύος 2,4 MW.

Από τις περιοχές χωροθέτησης έργων ΑΣΠΗΕ Γαλατσίδεζα, Κλεφτολούτσα, Μεσοβούνι , διέρχεται το αρχαίο ακίνητο μνημείο Διατείχισμα το οποίο αποτελεί συνέχεια της οχύρωσης στο Μεγάλο Βουνό (H περιοχή πέριξ λατομείου ΑΓΕΤ προστατεύεται από την Υπουργική Απόφαση, σε ΦΕΚ   ΥΑ ΥΠΠΟ/ΓΔΑ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/54043/3239/17-10-2001 - ΦΕΚ 1427/Β/22-10-2001. Η διαδρομή του Διατειχίσματος προστατεύεται αυτοδίκαια από τις διατάξεις του Ν. 3028/2002, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες:  Ν. 3028/2002,  Άρθρο 6, παράγραφος 4. Τα αρχαία ακίνητα μνημεία προστατεύονται από το νόμο χωρίς να  απαιτείται η έκδοση οποιασδήποτε διοικητικής πράξης).

Πρόκειται για ένα σχεδόν άγνωστο μνημείο προς την Βοιωτική πλευρά, πολύ κοντά στην πόλη μας. Έντεκα (11) km οχύρωσης από το Μεγάλο Βουνό έως το Μεσσάπιον Όρος (Μεσοβούνι Κτυπά). Σύμφωνα με τον S. C. Bakhuizen, Salganeus and the Fortifications on Its Mountains, Wolters-Noordhoff, 1970, αναπτύσσεται συνδέοντας την κορυφογραμμή: Μεγάλο Βουνό- Μικρό Βουνό -Τσούκα Μαδάρι-Γαλατσίδεζα- Ανηφορίτης-Κλεφτολούτσα – Μεσοβούνι.

Από μαρτυρίες πεζοπόρων του συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, οι οποίοι έχουν διατρέξει και παρατηρήσει όλο το μήκος του ή τμήματα του, προκύπτουν οι εξής πληροφορίες:

  • Το Διατείχισμα διατηρείται ερειπωμένο σχεδόν σε όλο το μήκος των 11 χιλιομέτρων

  • Δεν υπάρχει βατό μονοπάτι κατά μήκος της όλης διαδρομής του Διατειχίσματος . Σε κάποια σημεία συναντιέται με το σηματοδοτημένο μονοπάτι από τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στο Μεγάλο Βουνό, στη Γαλατσίδεζα και στην Κλεφτολούτσα (παλαιό μονοπάτι). Θα έλεγε κανείς ότι είναι μη επισκέψιμος σε όλο του το μήκος παρά μόνο τμηματικά. Το Διατείχισμα θα μπορούσε να είναι επισκέψιμο στο μεγαλύτερο μέρος του εάν διανοιχθούν μονοπάτια παράλληλα με αυτό και εάν «καθαρισθεί» και φροντισθεί.

  • Η θέα είναι κατά τόπους εξαιρετική και προς τη Βοιωτική περιοχή αλλά και προς την Εύβοια.

  • Το μνημείο έχει διατηρηθεί οριακά από τις εξορύξεις στο Μεγάλο Βουνό, ωστόσο έχει κατατμηθεί αλλού από ανθρώπινες παρεμβάσεις (κυρίως δρόμοι).

Στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται σύλλογοι, πεζοπόροι, φυσιολάτρες, παρατηρητές ορνιθοπανίδας, σπανιότερα μαθητές για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.α. Παλαιότερα ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας είχαν κάνει κατά τόπους παρατηρήσεις, π.χ. στη Γαλατσίδεζα.

Όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις των ΑΣΠΗΕ στο Διατείχισμα:

  • Τα χωροθετημένα έργα ΑΣΠΗΕ συναντούν σε μεμονωμένα σημεία το Διατείχισμα, κυρίως στις κορφές της λοφοσειράς, ενώ συνήθως εμφανίζονται σε παρακείμενες του θέσεις, μακρινές ή κοντινές. Ωστόσο, τα συνοδά έργα όπως εκβραχισμοί, διάνοιξη τεραστίων δρόμων, δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, θα έχουν επιπτώσεις, όπως κατάτμηση ή μερική καταστροφή του Διατειχίσματος. Στα σημεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου θα αλλοιωθεί αμετάκλητα το τοπίο, ανεξάρτητα από την θέση του τειχισμού. Για να εκτιμηθούν οι ακριβείς επιπτώσεις των έργων ΑΣΠΗΕ στο Διατείχισμα θα πρέπει αυτό να έχει χαρτογραφηθεί επισήμως σε όλο του το μήκος από τις αρμόδιες αρχές και να έχουμε την ακριβή χωροθέτηση των συνοδών έργων.

  • Μέρος των υπαρχόντων μονοπατιών θα καταστραφεί και η γενικότερη εικόνα του τοπίου δεν θα είναι φιλική για επισκέψεις.

  • Επίσης σε αυτές τις περιοχές χωροθέτησης βρίσκουν καταφύγιο μεγάλα αρπακτικά της ορνιθοπανίδας, τα οποία είναι ευάλωτα από την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ λόγω της κατάτμησης του ενδιαιτήματος τους, την όχληση, τον πιθανό εκτοπισμό και τον κίνδυνο πρόσκρουσης. Επιπτώσεις πιθανόν να υπάρχουν και στη βιοποικιλότητα γενικότερα.

  • Θα χαθεί ανεπιστρεπτί η δυνατότητα μιας ήπιας ανάπτυξης της περιοχής προς αναψυχή, αθλητισμό, περιβαλλοντική έρευνα, πολιτιστική εκπαίδευση.

Οι περιοχές χωροθέτησης των ΑΣΠΗΕ βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό. Μάλιστα κάποιες ανεμογεννήτριες χωροθετούνται πολύ κοντά στον οικισμό Οντάθι. Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει το Δήµο και όλους τους Δηµοτικούς συμβούλους είναι τι θα κάνετε για να προστατεύσετε την υγεία και τα συµφέρον τα των πολιτών σχετικά µε την εγγύτητα των έργων στον Οικισµό Οντάθι.

Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την ξεκάθαρη θέση σας σχετικά µε την προστασία των αρχαιολογικών θέσεων και ειδικά του Διατειχίσματος, που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά και πλούτο του Δήµου και των πολιτών.

Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμβολή του Δήμου Χαλκιδέων στην προσπάθεια για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της περιοχής, όπως και στην προσπάθεια μιας ήπιας ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Οι συνυπογράφοντες είμαστε στη διάθεση σας για να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση είτε ανάδειξης των περιοχών είτε σε τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνημμένα υποβάλλουμε: Γεωπληροφοριακούς Χάρτες, Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας σχετικά με σχεδιαζόμενα αιολικά στο Δήμο Χαλκίδας, ενδεικτικές φωτογραφίες από σημεία του Διατειχίσματος (από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Καραμπά)

Συνυπογράφουν:

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ηλίας Καραμπάς, 6974351684

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αναστάσιος Μπαλτάς, 6944328076

  • ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Νικόλαος Σιόλιας, 6906837090

 

 

 

Σχόλια

  1. https://web.facebook.com/gino.papi.3/posts/10221503917850987?comment_id=10221506489035265

    και δύο απόσπάσματα από την συζήτηση αυτή:

    "Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα δύο τεράστια αιολικά κοντά στο αρχαίο διατείχισμα απέναντι από τη Χαλκίδα θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων που θα πραγματοποιηθεί (με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης), την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00. Αναλυτικά τα δύο θέματα όπως είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη:
    1.Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 25,2 MW της GREEN REPOWER MIKE στη θέση «ΚΟΥΤΟΥΠΑ – ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ» των Δήμων Χαλκιδέων, Τανάγρας και Θηβαίων στους Ν. Ευβοίας και Βοιωτίας αντίστοιχα,
    2.Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 33,6 MW της GREEN REPOWER MIKE στη θέση «ΠΑΤΗΜΑ – ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ – ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΤΣΑ» των Δήμων Χαλκιδέων, Τανάγρας και Θηβαίων στους Ν. Ευβοίας και Βοιωτίας αντίστοιχα,
    ……………………………………………………………………………….
    Η γνώμη της επιτροπής αναμένεται να είναι αρνητική, αλλά ένα κρίσιμο ερώτημα είναι το εάν ο δήμος θα προβεί και στις απαραίτητες νομικές κινήσεις για την αποτροπή εγκατάστασης των ανεμογεννητριών (π.χ. με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας). Την επιτροπή απαρτίζουν οι παρακάτω σύμβουλοι: Γιάννης Νέζης (πρόεδρος και αντιδήμαρχος Τουρισμού), Κωνσταντίνος Ζέρβας (αντιδήμαρχος Πολεοδομίας), Κωνσταντίνος Καρβούνης (αντιδήμαρχος Ανθηδόνος), Σέρρας Δημήτρης (αντιδήμαρχος Ληλαντίων), Σπανός Θεοφάνης (αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς), Βαβουλιώτης Ευάγγελος, Κουτουλής Δημοσθένης, Τσιβίκα Γρανέτα, Νίκος Γεωργαλάς.
    Η διαβούλευση μέσω Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου ολοκληρώθηκε στις 25/1/2022 για το πρώτο αιολικό και στις 21/1 για το δεύτερο. Ο Δήμος δεν παρενέβη, ενώ δεν έχουν γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, τα δασαρχεία Χαλκίδας-Θηβών, οι Διευθύνσεις Δασών Εύβοιας-Βοιωτίας και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων των δύο νομών. Αντιθέτως, πολλές και τεκμηριωμένες ήταν οι αντιρρήσεις συλλόγων και πολιτών που, μεταξύ άλλων:
    -Στάθηκαν ιδιαίτερα στον κίνδυνο καταστροφής του αρχαίου Διατειχίσματος Αμνηφορίτη μήκους περίπου 12 χλμ. από τα συνοδά έργα όπως οι εκβραχισμοί και η διάνοιξη δρόμων, αρχαιολογικό σημείο το οποίο δεν λαμβάνουν υπόψην οι δύο μελέτες, ενώ υποβαθμίζονται οι επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα της περιοχής η οποία φιλοξενεί και ένα από τα μοναδικά πευκοδάση στον καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων,
    -Εξέφρασαν αντιρρήσεις για την κεφαλαική επάρκεια της ενδιαφερόμενης εταιρείας η οποία με εταιρικό κεφάλαιο μόλις 4.000 ευρώ, σχεδιάζει να υλοποιήσει έργο κόστους δεκάδων εκ. ευρώ (!),
    -Επεσήμαναν το γεγονός ότι ο μελετητής του έργου και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι το ίδιο πρόσωπο με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των μελετών: «Η διαδικασία αδειοδότησης του έργου θα έπρεπε να είχε ήδη διακοπεί λόγω του γεγονότός ότι η ΜΠΕ στερείται ακόμα και την ελάχιστη αξιοπιστία, αφού ο Φορέας του έργου ταυτίζεται με τον Μελετήτή - συντάκτη της ΜΠΕ!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αποστόλης Καλτσής, Βιολόγος - Ερευνητής Περιβάλλοντος (παλιότερα πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας),
    -Αντιπρότειναν να ενταθούν οι προσπάθειες για δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται στις περιοχές εγκατάστασης των δύο αιολικών πάρκων από πεζοπόρους, οικογένειες, δρομείς, φυσιολάτρες (αναψυχή, αθλητισμός, περιβαλλοντική έρευνα, πολιτιστική εκπαίδευση, πολιτισμικός τουρισμός)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και το 2ο μέρος στην συνέχεια:

    "Baltas Anastasios
    Το θέμα είναι ακόμη σοβαρότερο Γιώργο, στην ΜΠΕ ο μελετητής/ιδιοκτήτης με 4.000€ μονοπρόσωπη εταιρεία και με ανάγκες για τα έργα 38.000.000 και 40.000.000 αντίστοιχα που αναφέρει ότι τα χρήματα θα τα βάλει μόνος του.
    Ουσιαστικά ζητάει και παίρνει δημόσια δασική έκταση για την προσωπική του επιχείρηση και το προσωπικό του όφελος, Αναφέρει αμυδρά τις υφιστάμενες επιπτώσεις από τις βιομηχανίες που ήδη υπάρχουν στην περιοχή - αναφέρει ότι θα έχουν μηδενικές επιπτώσεις οι διανοίξεις δρόμων οι εγκαταστάσεις κλπ.
    Αναφέρει ελάχιστα ως καθόλου για την αποκατάσταση μετά το πέρας λειτουργίας τα 20 έτη - Το τραγικό είναι ότι νομικά ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμος δεν έχει λόγο επίσημα σε κανένα στάδιο όπως και η περιφέρεια μόνο γνωμοδότηση στην ΜΠΕ.
    Κανείς δεν ενοχλήθηκε 20 χρόνια τώρα να αλλάξει αυτό τραγικό σύστημα που φτιάχτηκε μεθοδικά για την υπερκέρδη ελάχιστων και την καταστροφή όλων.
    Η φωτογραφία είναι από την διάνοιξη βάσης με 3 μέτρα βάθος ώστε να μπουν τα σιδερικά και τα μπετά μετά για ένα αιολικό - το μηδενικό αποτύπωμα που αναφέρει στην ΜΠΕ. Όσο για τις υποσχέσεις για μείωση στο ρεύμα αρκεί να δείτε τον λογαριασμό που σας έρχεται κάτι που λέμε 4 χρόνια τώρα βέβαια και μόνο θα αυξάνεται.
    Ο δήμος (όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι) έχουν ενημερωθεί επίσημα από τον ΕΟΣ Χαλκίδας και την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης σε προηγούμενα στάδια.
    Η απόφαση ξεκάθαρη θα διεκδικήσει την δημόσια γη για τους πολίτες; ή θα την χαρίσει στο ιδιώτη για τα υπερκέρδη του; Ακούμε για την κλιματική κρίση ως σύνθημα - ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει την δημόσια δασική και να χαρίσει στους πολίτες ένα περιαστικό δάσος όπως ήταν πριν τις φωτιές. Να διατηρήσει και να αναδείξει τις αρχαιότητες.
    Υ.Γ. στο έργο Αυλίδα 1 πήρε μέρος στην διαβούλευση και ο Κρίτων Αρσένης Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25 - οι βουλευτές της Εύβοιας οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου - περιφέρεια κλπ αγνοούνται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Αρ. Πρωτ.:18416/97
    Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) Αιολικού Σταθμού Παραγωγής
    Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,99 MW της εταιρείας “ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ
    ΙΚΕ” στη θέση "ΝΤΑΒΕΛΗ -ΚΤΥΠΑΣ " Τ.Κ. Λουκισίων Δ.Ε. Ανθηδώνας, Δήμου Χαλκιδέων
    Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδα

    2) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-2486/2021
    Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 33,6
    MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 33,6 MW στη θέση ΠΑΤΗΜΑ-ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΤΣΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ,ΑΥΛΙΔΟΣ, του Δήμου
    ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ
    ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας με την επωνυμία « GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε»
    και δ.τ. «GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε». (ΑΔ-07486)

    3) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-2487/2021
    Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 29,4
    MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 29,4 MW στη θέση ΚΟΥΤΟΥΠΑ-ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ, της
    Δημοτικής Ενότητας ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ,ΑΥΛΙΔΟΣ, του Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, της
    Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας
    με την επωνυμία « GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε» και δ.τ. «GREEN
    REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε». (ΑΔ-07487)

    4) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-2608/2021
    Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 3,6 MW
    και μέγιστης ισχύος παραγωγής 2,999 MW στη θέση ΠΑΤΗΜΑ, της Δημοτικής
    Ενότητας ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ,ΑΥΛΙΔΟΣ, του Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας
    ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας με την επωνυμία « Γ
    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και
    δ.τ. «». (ΑΔ-07608)

    5) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-2607/2021
    Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 3,6 MW
    και μέγιστης ισχύος παραγωγής 2,999 MW στη θέση ΝΤΑΒΕΛΗ, της Δημοτικής
    Ενότητας ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ, του Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας
    ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας με την επωνυμία « Γ
    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και
    δ.τ. «». (ΑΔ-07607)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-2981/2021
      Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 2,35
      MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 2,35 MW στη θέση ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ, της Δημοτικής
      Ενότητας ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ,ΑΥΛΙΔΟΣ, του Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας
      ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας με την επωνυμία «ΓΕΩΡΓ
      ΒΟΚΑΣ» και δ.τ. «». (ΑΔ-07981)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη