Ας πει την Αλήθεια ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Έχει επίσημο χορηγό την ΤΕΡΝΑ!

Τελικά όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που δήλωναν την αντίθεσή του στα αιολικά πάρκα στις περιοχές μας και ιδίως σε Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους ήταν ψεύτικες.

Τελικά και το Ψήφισμα που εκδόθηκε ήταν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!

Και επίσης χωρίς καμία αξία και ουσία είναι τα λόγια όλων τους, Δημάρχου, ακόμη πιο πολύ αντιδημάρχων κλπ που καθησύχαζαν τον κόσμο για τα Κοτύλαια και την περιοχή των Μανικίων, λέγοντας ότι αυτά τα μέρη είναι για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και της αναρρίχησης!

Πως μπορεί να γίνουν όλα αυτά με ΧΟΡΗΓΟ την ΤΕΡΝΑ? Δηλαδή την μεγαλύτερη εταιρεία ΑΠΕ και αιολικών στην Ελλάδα; Την Εταιρεία με την μεγαλύτερη συνεισφορά καταστροφής σε όλη την Εύβοια; Καρυστία, Κάβο Ντόρο (με εκκρεμή δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας), Στουπαίοι, Πετριές (στα δύο τελευταία μέρη με εκκρεμή δικαστήρια αστικά και ποινικά), Βρωμονέρα και Αμπουδιώτισσα (δεν είναι δύσκολο να δει κανείς την αλήθεια κάτω από τις αιτήσεις-βιτρίνα). Και φυσικά ακόμη και στα καμμένα της Βόρειας Εύβοιας.

Ώστε ο μεγάλος χορηγός για όλα αυτά ήταν η ΤΕΡΝΑ, αφού επί λέξει με την πιο κάτω ανακοίνωσή τους μας ενημερώνουν ότι: "Σημαντικός χορηγός από την πρώτη στιγμή έως και την επικείμενη διοργάνωση του Event Petzl RocTrip 2022 υπήρξε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ."

Kαι όλα αυτά από την πρώτη στιγμή λοιπόν. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η (πολλαπλά) αμφιβόλου αξίας υπόθεση των αναρριχήσεων στα θαυμάσια βράχια των νότιων πλαγιών των Κοτυλαίων, κοντά στα Μανίκια, από την πρώτη στιγμή λοιπόν υπήρχε συνεργασία του Δήμου, της ΤΕΡΝΑ και του Manikia Project. 

Τώρα εξηγούνται και οι αδράνειες και αδιαφορία για την πραγματική υπεράσπιση του  Μανικιάτη.

Ερωτήματα: πόσα είναι τα χρήματα της χορηγίας από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ; Που έχουν πάει αυτά τα χρήματα; Γιατί διαλέξατε την ΤΕΡΝΑ ως χορηγό; Πως μπορεί μια εταιρεία που η δουλειά της είναι να βάζει παντού αιολικά πάρκα να έρχεται σε ένα από τα πιο εμβληματικά και όμορφα μέρη του τόπου μας και να διαφημίζεται με τις πλάτες του Δήμου; Γιατί μας κοροϊδεύατε στα δημοτικά συμβούλια και στις αποφάσεις που παίρνατε, αφού πίσω από την πλάτη των πολιτών και κόντρα σε κάθε δημοκρατική αρχή "από την αρχή" ήσασταν σε συνεργασία με έναν από τους κυριότερους και δυσκολότερους εχθρούς του τόπου μας; Θέλετε να κάνετε και τα Μανίκια και τα Κοτύλαια σαν τις Πετριές και τα Κόσκινα; Σαν τον Δύστο και την Αμάρυνθο-Σερβούνι; Και αυτή η αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που είναι σε όλα αυτά; Ούτε τα είδε, ούτε τα ήξερε, ούτε στο fb δεν τα πήρε είδηση να τα βγάλει στη φόρα;

Αλλά έπεται συνέχεια. Είπαμε: Εβδομάδα της Αλήθειας!

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (όπως παρουσιάστηκε στο fb) που αποδεικνύει ότι απλά κοροϊδεύει όταν υποστηρίζει ότι θα υπερασπισθεί τον τόπο μας από τα αιολικά!

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου
15 Απριλίου 2022 στις 9:34 μ.μ. · 

πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=174774821562724&id=100070906222410

[Το θέμα όμως έχει παρουσιασθεί και σε άλλα διαδικτυακά μέσα. Δείτε στο https://eviathema.gr και στο https://thepolisproject.gr/. Αν και φαίνεται ότι πολλά χρόνια υπήρχαν οι διασυνδέσεις, δείτε και το https://www.facebook.com/...164044575 και την αφίσα τους]

 

-Συνάντηση για το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης Petzl RocTrip 2022 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στα Μανίκια

Οι τελευταίες προετοιμασίες για το Petzl RocTrip 2022, το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Μαΐου 2022 στα Μανίκια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Απριλίου, μεταξύ των διοργανωτών και στελεχών του Δήμου.
Το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης διοργανώνεται από την εταιρεία Petzl, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Manikia Project. Γίνεται για πρώτη φορά στα Μανίκια Ευβοίας και αναμένεται να το επισκεφτούν 100 από τους καλύτερους αναρριχητές του κόσμου και εκατοντάδες επισκέπτες. Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν live αφού θα μεταδοθεί από το κανάλι της Petzl στο YouTube. Στόχος είναι να γίνει η αρχή ώστε να μπει η περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη ως κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός.
-Πώς ξεκίνησε
Η αρχή έγινε το 2015 όταν ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου φιλοξένησε και ξενάγησε Γάλλους αναρριχητές, οι οποίοι ανακάλυψαν τους επιβλητικούς βράχους στην περιοχή Μανίκια-Βρύση και την ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Από την επόμενη χρονιά έως και σήμερα η ομάδα των Γάλλων εθελοντών αναρριχητών εργάζεται στην περιοχή κατασκευάζοντας διαδρομές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 750 διαδρομές και ο στόχος είναι για πολλές περισσότερες.
Όλη αυτή η προσπάθεια οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνδρομή και η στήριξη του Manikia Project, της μη κερδοσκοπική οργάνωση των κατοίκων όλων των χωριών της ευρύτερης περιοχής Μανίκια - Βρύση - Κύμη.
Σημαντικός χορηγός από την πρώτη στιγμή έως και την επικείμενη διοργάνωση του Event Petzl RocTrip 2022 υπήρξε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
Στόχος είναι μέσα από την κοινή προσπάθεια να αναδειχθούν οι μοναδικές ομορφιές του τόπου μας και οι πολλαπλές επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία, σπηλαιολογία κ.α.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος και Κώστας Δημάς, ο εκπρόσωπος των Γάλλων αναρριχητών, Ολιβιέ Ομπέλ και μέλη του Manikia Project.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη