Αναρτήσεις

Αστυπάλαια, Αμοργός, Ανάφη, Ίος: θυσία στις βΑΠΕ

Εικόνα
Πρόκειται για υστερία ή για έγκλημα κατά του ελληνισμού. Ή τουλάχιστον κατά του ελληνικού πολιτισμού. Όλη η χώρα, κάθε νησί και κάθε βουνό της, κάθε σπιθαμή γης παραδομένη στις βΑΠΕ.  Τόση προπαγάνδα για ένα ψευδή σκοπό έχουμε να δούμε από δύο περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας: από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας που μίλαγε για φυλετική καθαρότητα και από τις διάφορες μορφές του υπαρκτού σοσιαλισμού που στο όνομα της απαλλαγής από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό μετέτρεπε τους λαούς σε ανελεύθερα παίγνια. Τώρα η προπαγάνδα έχει να κάνει με την σωτηρία του κόσμου από την κλιματική αλλαγή και από την απαλλαγή από τα ρυπαρά και θανατηφόρα ορυκτά καύσιμα... [πηγή: Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου]
Αστυπάλαια, Αμοργός, Ανάφη, Ίος: 4 νησιά έχουν ξεπουληθεί ολοκληρωτικά στην κρατική γαλλική ΕDF από το 2011!!!Πόσοι γνωρίζουν ότι από το 2011 έχουν αδειοδοτηθεί τεράστια αιολικά πάρκα της γαλλικής EDF σε 4 νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει ρωτήσει κανένας τους κατοίκου…

Πούντα-Οκτωνιά: ήρθαν τα εξαρτήματα για τις α/γ 3 και 4

Εικόνα
Βιάζονται να προλάβουν τα μπάνια του λαού. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχουν τελειώσει. Δηλαδή ο Μυτιληναίος θα έχει τελειώσει άλλη μία "μπίζνα" που θα αυξήσει τον πλουτισμό του και το νότιο άκρο του κόλπου της Κύμης θα έχει τελειώσει ως τόπος πολυχρηστικός και το σημαντικότερο τοπόσημο του ορίζοντα της Κύμης προς την Οκτωνιά. Όσο για το που θα πάει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα αφού το δίκτυο του νησιού είναι κορεσμένο; Ε! εντάξει υπάρχουν υποσχέσεις... κάποια λύση θα βρεθεί. Οι βουλευτές του νομού είπαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση, άρα θα το φροντίσουν. Ευχαριστούμε!

Βέβαια για το Μπαλκόνι του Αιγαίου έρχονται και τα χειρότερα. Το θαλάσσιοι α/π προχωρά και μαζί του η οριστική καταστροφή ενός από τα πιο σημαντικά Αιγαιακά τοπία.
Μπράβο σε όλους όσους συνεισέφεραν σε αυτές τις μόνιμες προσβολές, για τις γενιές που έρχονται αλλά και για τις γενιές που μας έδωσαν με τον ιδρώτα ακόμη και το αίμα τους τα μέρη τούτα, κάθε τόπο και ιδιαίτερη πατρίδα της Ελλάδας!
Ίσως θα έπρεπε να ευ…

Πεζοπορία στα Κοτύλαια, Κυριακή 24 Μαίου 2020

Εικόνα
Σήμερα έγινε η πολύ ωραία πεζοπορία στο ρέμα Καρυάς, Εφταό, Βρομονέρα, Άγιο Κωνσταντίνο (βλ. φωτ/φίες από την οργάνωση της πεζοπορίας, την φύση των οροπεδίων και των βουνών) με περισσότερους από 50 ανθρώπους, φίλους του Βουνού, της Φύσης, της Ζωής και της Ανθρωπιάς. Γιατί ναι όποιος μπορεί και αγαπά την φύση και τον κόσμο αγαπά και τους ανθρώπους.  Ευχαριστούμε τους οργανωτές και συνδιοργανωτές. Θα υπάρξει και συνέχεια, είναι σίγουρο, με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Όσοι ενδιαφέρονται για επικοινωνία με τον ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ και την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης μπορούν να απευθύνονται στα e-mail: sdappekimis@gmail.com και eteria.perivallontos@yahoo.com Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την περιοχή της πεζοπορίας.

 Ανατολικά του ρέματος Καρυάς
 Το εσωτερικό των κλάδων και του κορμού ενός τεράστιου έλατου
 Ρίζες καρυδιάς και μια φανερή απόδειξη του πως τα δέντρα συγκρατούν το χώμα
 Ώρα του "τρύγου" πάνω σε γαϊδουράγκαθο
 Οι υποψήφιες κορυφές για την τοποθέτηση των α/γ (σύμφωνα…

ΟΚΤΩΝΙΑ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΡΩΤΗ (α/γ)

Εικόνα
Τόση βιασύνη και ταχύτητα! ΜΠΡΑΒΟ!
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ

 Έτοιμη η πρώτη. Ευχαριστούμε!  Ιδίως την Εταιρεία Μυτιληναίος και τους Οκτωνιάτες για τον πατριωτισμό τους και την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους!


 Από μακριά  ακόμη δεν το καλοβλέπεις... αλλά πλησιάζοντας... θα χαίρεσαι το πιο πάνω. Που βεβαίως θα βρεθούν πολλοί να πουν ότι είναι αισθητικό και δεν τους πειράζει κλπ. Η θέση που τοποθετούνται οι α/γ (πέραν του προβληματικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος) είναι καμένη (το 2012), έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, έχει σπίτια και ένα μικρό μεταβυζαντινό ναό και το μόνο λεμονοδάσος της περιοχής, ναι κάτι σαν το περίφημο στον Πόρο μόνο σε ακόμη πιο γραφική μορφή. Για την ακρίβεια δεν έχει... αλλά είχε...

Και για να καταλάβει κανείς την ακρίβεια και αξιοπιστία των αναρτήσεων σε αυτό εδώ τον ιστότοπο. Την πιο πάνω φωτ/φία δημοσιεύσαμε στις 15/4/2020 (https://eteriaperivallontos...html).

Ελεύθερη Στερεά: Δελτίο Τύπου 18/5/20

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5/2020
Την έμπρακτη συμπαράσταση της στους κατοίκους της Εύβοιας που αντιδρούν στην εγκατάσταση δεκάδων ανεμογεννητριών στα βουνά του νησιού, εκφράζει η Περιφερειακή Παράταξη «Ελεύθερη Στερεά».
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης μας Αντώνης Βούλγαρης, συνυπέγραψε δύο ενδικοφανείς προσφυγές κατά απόφασεων της ΡΑΕ, με τις οποίες δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς σε περιοχές των Δήμων Κύμης –Αλιβερίου, Διρφύων- Μεσσαπίων και Ερέτριας, που θα καλύψουν μια τεράστια ορεινή περιοχή καλύπτοντας σχεδόν όλους τους ορεινούς όγκους της Εύβοιας.
Στελέχη της παράταξης βρέθηκαν στις 2 συναντήσεις που έγιναν στη Στενή και εξέφρασαν την συστράτευση τους στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής μαζί με δεκάδες κοινωνικούς φορείς.
Αναδείξαμε με την προεκλογική παρουσία μας το ζήτημα της καταστροφής των βουνών της Εύβοιας αλλά και όλης της Στερεάς Ελλάδας που συνοδεύεται από την ληστεία τόσο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας …

Πτώση α/γ στην Ν. Εύβοια: ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ στη Βουλή

Εικόνα
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θέμα: Νέα πτώση ανεμογεννήτριας στη Νότια Εύβοια
 Άλλη μια επικίνδυνη εξέλιξη είχαμε στη Νότια Εύβοια καθώς στη θέση Γκούρι Μάδι, κοντά στο Μαρμάρι, ο ρότορας και τα πτερύγια ανεμογεννήτριας κατέρρευσαν υπό συνθήκες άπνοιας, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες. Ως γνωστόν αυτό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο συμβάν. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε ανεμογεννήτριες να σπάνε από τον αέρα αρκετά κοντά στο χωριό Κατσαρώνι. Εύλογη είναι η ανησυχία σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας όπου αιολικά πάρκα υπάρχουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές όπως το Μαρμάρι, τα Κόσκινα, αλλά και σε περιοχές που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέα. Μάλιστα τα δύο αυτά αιολικά πάρκα βρίσκονταν σε λειτουργία, πράγμα που πιθανά θέτει σε κινδύνους και τους εργαζόμενους στη συντήρηση των αιολικών πάρκων. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που ακολουθούν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις και δίνει το «δικαίωμα» στους μονοπωλιακούς ομίλους να ξεσα…

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας - Θέατρο Κωτσόπουλου 20.30

Εικόνα
Παρασκευή 22/5 στις 20:30 παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας και μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα περιοχών Natura.


https://www.facebook.com/events/823427691399464/
Σας καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση στο θεατράκι Κωτσόπουλου (πάνω από το προσκοπείο Χαλκίδας) με θέμα την καταστροφή της Ευβοιωτικής Φύσης από τη βαριά βιομηχανία των αιολικών.

Ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργούν, η εικόνα της περιοχής με την μη αναστρέψιμη καταστροφή από την εγκατάσταση τους.

Ποιες εταιρίες έχουν αιτηθεί τα έργα και ποιοι ωφελούνται τελικά από την εγκατάσταση τους.

Η ανάγκη προστασίας ευαίσθητων οικολογικών συστημάτων και η σχέση με την ποιότητα της ζωής μας.

Πρακτικές αντιμετώπισης συζήτηση για μια βιώσιμη λύση για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Μετά το πέρας της συζήτησης θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ "Εμείς είμαστε ο άνεμος" - Somos el viento για την αντιμετώπιση που έχουν φτωχοί μεξικανοι από την επέλαση των αιολικών πολυεθνικών εταιριών στο τόπο τους.

Σας περιμένουμε.

Ελληνικό…