Φύτευση 1.000.000.000 δέντρων στην Αυστραλία για την προστασία του εδάφους και την κλιματική αλλαγή

Η Αυστραλία φυτεύει ένα δισ. δέντρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής


  φωτ. 1


  φωτ. 2

 φωτ. 3

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με την δεντροφύτευση ενός δισεκατομμυρίου νέων δέντρων.
Προσπαθώντας να φτάσει τους κλιματικούς στόχους που καθορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού και αφορούν την μείωση των εκπομπών άνθρακα, το project αυτό που θα τρέχει μέχρι το 2050 σκοπό έχει να εξουδετερώσει δεκαοχτώ εκατομμύρια τόνους αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Με την κίνηση της αυτή, η Αυστραλία δείχνει να ασπάζεται πρόσφατες μελέτες που καταδεικνύουν τα δέντρα ως το πιο σημαντικό μας όπλο ενάντια στη κλιματική αλλαγή.
Το νούμερο ένα δισεκατομμύριο ακούγεται εντυπωσιακό και είναι βεβαίως μια πολύ σημαντική κίνηση που πρέπει να ακολουθήσουν περισσότερες χώρες, αλλά συνολικά είναι πολύ μακριά από το ένα τρισεκατομμύριο δέντρα τα οποία οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι πρέπει να προστεθούν στα τρία τρισεκατομμύρια υπάρχοντα δέντρα, προκειμένου εκμηδενιστεί η ζημιά που κάνουμε στον πλανήτη.

πηγή:  https://www.newsone.gr/paraxena/i-afstralia-fytevi-ena-dis-dentra-gia-tin-katapolemisi-tis-klimatikis-allagis/
---
ΕΠΠΠΟ: Το 1989-90 είχε ξεκινήσει και πάλι μία πανεθνική εκστρατεία στην Αυστραλία για την φύτευση 1.000.000.000 δέντρων μέχρι το έτος 2000. Μέχρι τον Ιανουάριο του 1990 είχαν ήδη φυτέψει 2.000.000 δέντρα [1]. Αυτό είχε ξεκινήσει στα πλαίσια της προσπάθειας που έκαναν να ξαναπρασινίσουν την χώρα τους και να προφυλαχθούν από την εκτεταμένη διάβρωση των εδαφών. 
Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη του τότε προγράμματος. Το σίγουρο όμως συμπέρασμα είναι η αναγνώριση της τεράστιας και μοναδικής αξίας των δέντρων για την οικολογική ισορροπία, την προστασία και γονιμότητα των εδαφών και το πλανητικό κλίμα.
Στις φωτογραφίες 1 και 2 το άρθρο του TIME και φωτογραφίες του κατεστραμμένου εδάφους που δημοσίευε στο άρθρο του.
 
[1] Regreening Scorched Land, στο TIME, January 22, 1990.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη