AMAK: για την καταστροφή της Ακρόπολης των Στύρων από Αιολικό Πάρκο

styra5Μηχανήματα να σκάβουν για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη των Στύρων και εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου καταγγέλλουν ότι αντίκρυσαν εκπρόσωποι επαγγελματιών στον τομέα του Τουρισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιαιολικού Μετώπου Αντίστασης Καρυστίας, σε απόσταση αναπνοής από τα Δρακόσπιτα και το κάστρο 'Αρμενο έχουν ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή αιολικού πάρκου 18MW εταιρείας αιολικής ενέργειας στη θέση "Κορυφή" της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων.
Η συγκεκριμένη εταιρεία θα τοποθετήσει έξι, μεγάλες ανεμογεννήτριες των 3MW με εσωτερική οδοποιία και οδοποιία πρόσβασης πολλών χιλιομέτρων, γραμμές μεταφοράς και κτίριο ελέγχου. Η αλλοίωση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή και η ενδεχόμενη καταστροφή αρχαιολογικών θέσων και ευρημάτων θα είναι μη αναστρέψιμη.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ρωτηθείς για το αν το Υπουργείο του μπορεί να ελέγχει όπως πρέπει τις ενέργειες των εταιρειών ώστε να μην καταπατώνται προστατευόμενες περιοχές και να μην αλλοιώνεται το φυσικό τους περιβάλλον, απάντησε πως το Υπουργείο του πιστεύει σε μία μετάβαση των ΑΠΕ απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και γι’ αυτό διαμορφώνεται νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των ΑΠΕ, ώστε να ενισχύονται οι τοπικές κοινότητες και οι μικροί δήμοι μέσα από τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων...


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΚ
Πριν μερικές ημέρες συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού αντίκρισαν μαζί με τους επισκέπτες τους μηχανήματα να σκάβουν σε απόσταση 50 μέτρων δίπλα από το πεζοπορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Ακρόπολη των Στύρων και μέσα σε πυκνή βλάστηση. Σε απόσταση αναπνοής από τα Δρακόσπιτα και το κάστρο 'Αρμενο έχουν ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή αιολικού πάρκου 18MW εταιρείας αιολικής ενέργειας στη θέση "Κορυφή" της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα τοποθετήσει έξι, μεγάλες ανεμογεννήτριες των 3MW με εσωτερική οδοποιία και οδοποιία πρόσβασης πολλών χιλιομέτρων, γραμμές μεταφοράς και κτίριο ελέγχου. Η αλλοίωση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή και η ενδεχόμενη καταστροφή αρχαιολογικών θέσων και ευρημάτων θα είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Η απολογία που θα δώσουμε στις επόμενες γενιές θα είναι πικρή.

Το 2011 ο τωρινός Δήμαρχος Καρύστου Λ. Ραβιόλος δήλωνε ότι για εκείνον "οι περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ και φυσικού κάλους θεωρούνται κόκκινες γραμμές". Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2013 σε Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνε εκ νέου ότι "η προστασία της ιδιοκτησίας, η προστασία των περιοχών του φυσικού κάλλους, τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ... πρέπει να τεθούν ως κόκκινες γραμμές για την εγκατάσταση ΑΠΕ". Κόκκινες γραμμές ως δηλαδή το ΕΣΧΑΤΟ ΟΡΙΟ της υποχώρησης.
Απευθυνόμαστε σε εσάς που ζητάτε από τους πολίτες της Καρυστίας να σας δώσουν ξανά την πολύτιμη ψήφο τους, να δηλώσετε δημόσια ΠΟΥ βρίσκονται οι δικές σας κόκκινες γραμμές στην καταστροφή που συντελείται μια ανάσα από τα Δρακόσπιτα και την Ακρόπολη των Στύρων! Εξηγήστε στους πολίτες, αν οι κόκκινες γραμμές σας είναι οι ίδιες με εκείνες που επέτρεψαν τις επεμβάσεις γύρω από τον Καστανόλογγο. Εξηγήστε στους πολιτές, ΠΟΥ θα θέσετε την δικιά σας κόκκινη γραμμή όταν και αν μπουν ανεμογεννήτριες ακόμα και μέσα στο φαράγγι του Δημοσάρη και δίπλα από το Δρακόσπιτο της Όχης;
Εξηγήστε στους πολίτες, γιατί έχουν γίνει αρκετές πυρκαγιές τους τελευταίους μήνες στην περιοχή κοντά στα Δρακόσπιτα των Στύρων, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε;
styra4
styra3
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ; ΠΟΥ;
Αρμόδιοι Φορείς, Δήμαρχε Καρύστου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι, Επιστημονική Κοινότητα, Πολίτες της Καρυστίας: Προστατέψτε το μέλλον αυτού του τόπου! Σταματήστε τώρα τη δημιουργία του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου! Προστατέψτε τα Δρακόσπιτα των Στύρων και την Ακρόπολη! Προστατέψτε τα μοναδικά αυτά μεγαλιθικά κτίσματα!

Αντιαιολικο Μέτωπο Αντίστασης Καρυστίας (ΑΜΑΚ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη