από το πανηγυράκι στη Νέα Υόρκη για το κλίμα (3ο)

[ΕΠΠΠΟ: Η αλήθεια πρέπει να τιμάται και το ψέμα να αποκαλύπτεται. Ομοίως και η απάτη. Γιατί από εκεί πολλά ξεκινούν και κυρίως πολλά μπορεί να γίνουν αντιληπτά για το μέλλον. Επειδή λοιπόν 100+ νεκροί είναι πολλοί για να τους χρησιμοποιείς για να κερδίζεις (ή να χάνεις εκλογές) και φυσικά είναι πολλοί για να στήνεις οικολογικό προφίλ για την σωτηρία του πλανήτη... και πάλι αναφορά στα προφανή ψεύδη του πρωθυπουργού: που ή τα έλεγε πριν τις εκλογές (τότε η ευθύνη αποδιδόταν στην ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ) ή τα λέει τώρα (που φταίει για την τραγωδία η Κλιματική Αλλαγή). Πράγματα λογικώς άτοπα γιατί ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Οπότε το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός μία από τις δύο φορές έχει σίγουρα ψευσθεί. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το μέλλον του τόπου. Φυσικά και του περιβάλλοντος ]

Πολιτική και ηθική ευθύνη

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ έφερε σε αμηχανία όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Ισχυρίστηκε ότι η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.
Αν το πιστεύει αυτό υπάρχει πολιτική ευθύνη γιατί έχει κοροϊδέψει τους πολίτες στηρίζοντας μεγάλο μέρος της πολιτικής του εκστρατείας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις πάνω σε μια εθνική τραγωδία, προβάλλοντας προσωπικές ευθύνες πολιτικών προσώπων (αιρετών και μη) και αρμοδίων οργάνων.
Αυτοδιοικητικά στελέχη και βουλευτές χωρίς κριτική σκέψη ακολούθησαν τη γραμμή αυτή και δημοσιογράφοι με ή χωρίς σκοπό έγιναν οι κύριοι εκφραστές της και διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη, στοχοποιώντας πρωτίστως τη Ρένα Δούρου και δευτερευόντως τον Αλέξη Τσίπρα, τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας - ασχέτως αν έναν εξ αυτών τον διόρισε σε νευραλγική θέση. Χτες τον χαρακτήριζε άχρηστο, σήμερα τον τοποθέτησε σε κρίσιμο πόστο.
Αν πιστεύει ότι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή υπάρχει μια τεράστια ηθική ευθύνη γιατί θα έπρεπε εκείνες τις μέρες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ενωμένες να σταθούν δίπλα στους πληγέντες και τους εθελοντές, να συμφωνήσουν σε μια ενιαία γραμμή αποκατάστασης στο Μάτι και να χαράξουν μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστροφών. Υστερα ψύχραιμα, όλοι μαζί θα μπορούσαν να αποδώσουν τις όποιες ευθύνες και τις όποιες τιμές σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και έσωσαν ανθρώπους. Αυτό δεν θα απάλυνε τον πόνο, αλλά θα ήταν τουλάχιστον μια σοβαρή στάση.
Αν δεν πιστεύει ότι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή τότε στάθηκε στο βήμα και εκτόξευσε ψέματα στους ακροατές του, παριστάνοντας τον οικολογικά ευαίσθητο, λέγοντάς τους αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να γίνει αρεστός. «Ξεχνώντας» βεβαίως να τους πει για τις επιλογές του στο θέμα της Eldorado Gold, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη χρήση των αιγιαλών και γενικώς στα οικολογικά ζητήματα.
Με μια παρουσία του σε διεθνές επίπεδο τοποθετήθηκε στο κάδρο, εκεί ακριβώς που έπρεπε, φέρνοντας σε αμηχανία όλους μας. Εκτός και αν δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος και απλώς γκούγκλαρε μια ομιλία της Ρένας Δούρου..
* ηθοποιός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη