IPCC - Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος

Σχόλια

  1. Κορυφαίοι επιστήμονες στη μάχη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

    πηγή: https://khatzidakis.gr/index.php/1942-proti-selida/9250-koryfaioi-epistimones-sti-maxi-gia-tin-antimetopisi-tis-klimatikis-allagis?fbclid=IwAR2zH7L5CI-9aTYGPU0cUQYFZStcT12UPDzuBMkfyHioaolq7PPudLl-k1k

    Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η οποία συνεστήθη με βάση το Νόμο 4638/2019. Έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση για τη διαμόρφωση πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ο συνδυασμός τους με μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, η επιστημονική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και η γνωμοδότηση για κάθε θέμα σχετικό με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Συντονίστρια της Επιτροπής, Δρ. ΜάνιαΜοσχότη, στέλεχος του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος».

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει οριστεί ως Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας για θέματα κλιματικής αλλαγής ο Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός και Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Συνολάκης.

    Μέλη της Επιτροπής είναι:

    - Μαργαρίτα Αριανούτσου-Φαραγγιτάκη, Καθηγήτρια Οικολογίας στον Τομέα Οικολογίας και Ταξινομικής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    - Ευάγγελος Γερασόπουλος, Φυσικός, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    - Πρόδρομος Ζάνης, Καθηγητής στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    - ΦοίβηΚουντούρη, Kαθηγήτρια Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    - Νίκος Μάντζαρης, Αναλυτής πολιτικής και συνιδρυτής του GreenTank, ενός ανεξάρτητου περιβαλλοντικού thinktank.

    - Δημήτριος Μέλισσας, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Τομέας Πολεοδομίας- Χωροταξίας) με γνωστικό αντικείμενο Δημόσιο δίκαιο με ειδίκευση στο δίκαιο πολεοδομίας, δίκαιο χωροταξίας και δίκαιο περιβάλλοντος.

    - Ιωάννης Πανιάρας, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    - Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια στη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη γνωστική περιοχή «Διαχείριση και Σχεδιασμός Φυσικού Περιβάλλοντος».

    Κατά τη συνεδρίαση ...

    στον ιστότοπο τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη