Dominion (Κυριαρχία) - ντοκιμαντέρ του 2018 του Chris Delforce

Dominion (2018) - full documentary [Official]
[ΕΠΠΠΟ: ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την τροφή και την παραγωγή κρέατος]



 
Dominion uses drones, hidden and handheld cameras to expose the dark underbelly of modern animal agriculture, questioning the morality and validity of humankind’s dominion over the animal kingdom. While mainly focusing on animals used for food, it also explores other ways animals are exploited and abused by humans, including clothing, entertainment and research. 

Find out more, get involved, download the film or donate to our ongoing work at http://www.dominionmovement.com

Narrated by Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Sadie Sink and Kat Von D, and co-produced by Earthlings creator Shaun Monson. 

Directed by Chris Delforce. 

Filmed in Australia, with a global message. 

σχετικά με το ντοκιμαντέρ (από το http://olazoi.blogspot.com/2019/01/dominion.html):

Το νέο ντοκιμαντέρ για τα δικαιώματα των ζώων εκθέτει τις τρομακτικές αλήθειες της γεωργικής βιομηχανίας των ζώων. Γράφτηκε και σκηνοθέτησε ο Chris Delforce, ο οποίος επίσης εκτέλεσε και τα δύο καθήκοντα στο ντοκιμαντέρ "LUCENT" που εγκαινιάστηκε το 2014 στην Αυστραλία. Η ταινία αφηγείται ο Joaquin Phoenix (ο οποίος επίσης διηγήθηκε το ντοκιμαντέρ του 2005 για τα δικαιώματα των ζώων κλασικό 'EARTHLINGS'), ο Rooney Mara, ο Sia, ο Sadie Sink, η Katherine von Drachenberg και ο ίδιος ο Delforce. Νομίζω ότι η ταινία είναι ένα απόλυτο αριστούργημα, που πρέπει να το δούμε όλοι!

Ο Delforce και το πλήρωμά του χρησιμοποιούν drones και χειροκίνητες κάμερες (συμπεριλαμβανομένων πολλών κρυφών) για να καταγράψουν τη φρίκη της σύγχρονης ζωΪκής γεωργίας. Εξετάζει πώς τα διαφορετικά ζώα χρησιμοποιούνται για φαγητό, ψυχαγωγία, έρευνα και ένδυση, ενώ παράλληλα θέτουν ερωτήματα σχετικά με την ηθική της χρήσης των ζώων με αυτούς τους τρόπους. Η ταινία αναλύει επίσης πόσα διαφορετικά είδη ζώων κακοποιούνται με τους δικούς τους διαφορετικούς τρόπους, ενώ ο Φοίνιξ και άλλοι αναφέρουν αυτές τις πληροφορίες. Ο τίτλος φυσικά προέρχεται από την πεποίθηση του ανθρώπου ότι έχουμε κυριαρχία πάνω σε μη ανθρώπινα ζώα.

Η ταινία είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένη και εκπαιδευτική. Για όσους γνωρίζουν πολύ λίγα για τη κτηνοτροφία των ζώων, αυτή η ταινία θα πρέπει να τους απομακρύνει. Θα έλεγα ότι είναι ακόμα πιο εμπεριστατωμένο, σε λεπτομερείς πληροφορίες, από το «EARTHLINGS». Δεν νομίζω ότι είναι τόσο κλασικό όσο αυτό το αριστουργηματικό όλων των εποχών όμως (κατά τη γνώμη μου). Είναι εξίσου δύσκολο να παρακολουθήσετε και συναισθηματικά συγκλονιστικό, οπότε φυσικά θα είναι πολύ δύσκολο να βάλετε κάποιον που δεν είναι βέγκαν να το παρακολουθήσει. Αν μπορούν να πεισθούν όμως, νομίζω ότι αυτή η ταινία θα μπορούσε να είναι φοβερή σε αυτό το κίνημα. Είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες ταινίες που έγιναν ποτέ (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον).

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον κοροναϊό και την κατανάλωση κρέατος:

    https://blogs.scientificamerican.com/observations/one-root-cause-of-pandemics-few-people-think-about/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=mind&utm_content=link&utm_term=2020-03-25_top-stories

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη