το επόμενο Αιολικό Πάρκο στη Κύμη: στον Οξύλιθο

Λιγότερο από 500 μέτρα από το χωριό και από την κορυφή του Οξυλίθου, το ηφαίστειο (για το οποίο ήδη από τις αρχές του 20ου αι. είχε έρθει Γάλλος γεωλόγος και είχε κάνει την διατριβή του για αυτό*) λειτουργεί εδώ και καιρό ανεμολογικός ιστός. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ήδη η εταιρεία έχει στα χέρια της την Άδεια Παραγωγής.

Ας φερθούν και οι Οξυλιθιώτες όπως οι Οχτωνιάτες. Ας μην κάνουν τίποτε, ας λαδψθούν, ας φτιάξουν ένα ψευτοπολιτιστικό κέντρο με τα ψίχουλα που θα τους πετάξει η εταιρεία όταν έρθει η ώρα.

Στις δύο πιο κάτω φωτογραφίες το ηφαίστειο και στην μεγενθυμένη φαίνεται αρκετά καλά ο Ανεμολογικός Ιστός.



*δημοσιευμένη σε βιβλίο

Σχόλια

  1. Ο Οξύλιθος με το ηφαίστειο δεν ενδείκνυται κατά τη γνώμη μας για αιολικό πάρκο, γιατί αποτελεί μνημείο της φύσης το μοναδικό ηφαίστειο στο Αιγαίο και ο Σύλλογος των απανταχού οΞΥΛΙΘΙΩΤΏΝ έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στο ΙΓΜΕ για την αποτύπωσή του ως μνημείου της φύσης. Το ΙΓΜΕ αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια και πρόκειται να έρθει στην περιοχή.
    Από κει και πέρα δεν σιωπούμε και θα προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις ενέργειες για την αποτροπή αυθαίρετων καταστάσεων σε μια περιοχή που εκτός από το τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είναι και περιοχή με εξαιρετικό γεωλογικό ενδιαφέρον.Όπως και νάχει οποιαδήποτε τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη και γνωμοδότηση από φορείς.
    Μαρία Παπαϊωάννου πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος με την ανεξέλεγκτη και ασύδοτη ανάπτυξη των ανεμογεννητριών , ερήμην των κατοίκων. Με την κοντόφθαλμη λογική ότι από το ξεφτιλισμα της πανέμορφης περιοχης του Οξυλίθου κάποιοι θα αποκομίσουν ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την ανυπολόγιστη ζημιά στην οποία συναινούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα λεφτά είναι πολλά, η εξουσία μαζί τους, οι μίζες σύννεφο η μάχη άνιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτοι δεν παιζωνται βρηκαν απλα και απλωνου τα κουλατουσ πρεπει να τουσ τα κωψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη