Μετά τον Οξύλιθο ... τα Μανίκια και τα Κοτύλαια

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 16/04/2020 14:27:44
Είδος: ΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θεματικές: ΕΝΕΡΓΕΙΑ 
πηγή: ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/)

Φαίνεται ότι αν οι ντόπιοι και οι Ευβοείς δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό, με σθένος, μέθοδο και εντιμότητα... πολύ γρήγορα τα βουνά της Κύμης θα είναι σαν τις πιο κάτω φωτογραφίες, και το video από την Νότιο Εύβοια, την Καρυστία, δίπλα στο χωριό Στουπαίοι.




και

Σχόλια

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Οικολογικό έγκλημα με αιολικά πάρκα στην περιοχή της Κύμης
    26 Απριλίου 2020,
    Ανακοίνωση από δύο συλλόγους της περιοχής.
    πηγή: https://www.egnomi.gr/article/114252/kataggelia_oikologiko_egklima_me_aiolika_parka_stin_perioxi_tis_kymis.html

    Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης (ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ) και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης (ΕΠΠΠΟ ΚΥΜΗΣ), με κοινή ανακοίνωση, καταγγέλλουν ότι ένα οικολογικό έγκλημα πάει να συντελεστεί στην περιοχή της Κύμης.

    Συγκεκριμένα, αναφέρονται στην άδεια παραγωγής που έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο στις κορυφές της οροσειράς των Κοτυλαίων, στα δυτικά της Κύμης.

    Μάλιστα, όπως τονίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, ήδη ένα πλοίο ξεφόρτωσε στο λιμάνι της Κύμης τεράστια κομμάτια ανεμογεννητριών και εξαρτήματα, ενώ τονίζεται ότι:

    "Η τοπική κοινωνία όχι μόνο δεν γνώριζε τίποτε για το σχεδιαζόμενο έργο, αλλά και όσοι πολίτες και κάτοικοι τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αιολικό πάρκο, κάνοντας χρήση των γνωστών ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων, λοιδορήθηκαν και εξυβρίστηκαν από κάποιους (επώνυμους) πολίτες της περιοχής και από την ΤΟ του κυβερνώντος κόμματος."

    Επιπλέον επισημαίνονται τα εξής:

    "Όλα αυτά γίνονται ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αγνοεί τους σχεδιασμούς αλλά και ξεκάθαρα τίθεται αντίθετα στα α/π. Υπάρχουν αποφάσεις του Δήμου Κύμης, ήδη από την αρχή της δεκαετίας του 2000 που ξεκάθαρα αρνούνται τα α/π στην περιοχή.

    Υπάρχει Διακήρυξη 354 Πολιτών της περιοχής, ενυπόγραφη και αποσταλείσα στην περιφέρεια, τον δήμο, την περιφερειακή ενότητα που δηλώνουν ότι στην περιοχή δεν θέλουν α/π, δεν θέλουν εξορυκτικές δραστηριότητες από την ΛΑΡΚΟ και επιθυμούν ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία κλπ) και του ήπιου τουρισμού και οικιστικής ανάπτυξης.

    Επίσης το ΓΠΣ του δήμου Κύμης ξεκάθαρα αποκλείει κάθε βιομηχανική δραστηριότητα για τους ορεινούς όγκους σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων.

    Τέλος όλα αυτά γίνονται όταν από ετών στο νησί της Εύβοιας έχει κατά πολύ ξεπεραστεί η φέρουσα ικανότητα για περαιτέρω ανάπτυξη α/π και όταν το ΚΑΠΕ με έρευνα του, ήδη από το 2001 είχε αποφανθεί ότι τα αναπτυσσόμενα αιολικά πάρκα στο νησί ήταν πάρα πολλά.

    Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς, τις αρχές και υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα προηγούμενα και να σταματήσουν κάθε περαιτέρω κατασκευή, σχεδιασμό ή αδειοδότηση αιολικού πάρκου εντός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΚΟΤΥΛΑΙΑ ΟΡΗ
    Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 18:50

    πηγή: https://www.evoikostipos.gr/index.php/environment/6318-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B7

    Δόθηκαν άδειες και ολόκληρη η οροσειρά θα γεμίσει από ανεμογεννήτριες
    Συνεχίζεται η επέκταση των Αιολικών Πάρκων στην Εύβοια και ταυτόχρονα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για τις επιπτώσεις.
    Αυτή τη φορά ένα νέο Αιολικό Πάρκο θα εγκατασταθεί στην οροσειρά των Κοτύλαιων, στην περιοχή της Κύμης.

    Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι δόθηκε άδεια παραγωγής από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο στις κορυφές της οροσειράς των Κοτυλαίων, στα δυτικά της Κύμης. Ήδη ένα πλοίο ξεφόρτωσε στο λιμάνι της Κύμης κομμάτια ανεμογεννητριών και εξαρτήματα.
    Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης (ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ) και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης (ΕΠΠΠΟ ΚΥΜΗΣ), με κοινή ανακοίνωση, λέγουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη οικολογικό έγκλημα. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
    "Όλα αυτά γίνονται ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αγνοεί τους σχεδιασμούς αλλά και ξεκάθαρα τίθεται αντίθετα στα αιολικά πάρκα. Υπάρχουν αποφάσεις του Δήμου Κύμης, ήδη από την αρχή της δεκαετίας του 2000 που αρνούνται τέτοιες επενδύσεις στην περιοχή.
    Υπάρχει Διακήρυξη 354 Πολιτών της περιοχής, ενυπόγραφη και στάλθηκε στην περιφέρεια, τον δήμο, την περιφερειακή ενότητα που δηλώνουν ότι στην περιοχή δεν θέλουν αιολικά πάρκα, δεν θέλουν εξορυκτικές δραστηριότητες από τη ΛΑΡΚΟ και επιθυμούν ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία κλπ) και του ήπιου τουρισμού και οικιστικής ανάπτυξης.
    Επίσης το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Κύμης αποκλείει κάθε βιομηχανική δραστηριότητα για τους ορεινούς όγκους σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων.
    Τέλος όλα αυτά γίνονται όταν από ετών στο νησί της Εύβοιας έχει κατά πολύ ξεπεραστεί η φέρουσα ικανότητα για περαιτέρω ανάπτυξη αιολικά πάρκα και όταν το ΚΑΠΕ με έρευνα του, ήδη από το 2001 είχε αποφανθεί ότι τα αναπτυσσόμενα αιολικά πάρκα στο νησί ήταν πάρα πολλά.
    Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς, τις αρχές και υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα προηγούμενα και να σταματήσουν κάθε περαιτέρω κατασκευή, σχεδιασμό ή αδειοδότηση αιολικού πάρκου εντός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη