περί των οικονομικών των ΑΣΠΗΕ στην Κ. Εύβοια και των συσχετισμών στην κεντρική πολιτική και επιχ/κή σκηνή

Μία πάρα πολύ καλή ανάρτηση του Σ .Παπαδόπουλου (https://www.facebook.com...7502457435/) για τα παράλογα οικονομικά μεγέθη που συνοδεύουν την δήθεν ανάπτυξη από τα φαραωνικά α/π στα Κοτύλαια, την Δίρφυ, την Σέτα, την Ερέτρια.

Ακολουθεί ανάρτηση της Anna Kaisari 
(στο https://www.facebook.com/permalink....2546795318968780&id=100009150116751 )
με πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συσχέτιση των οικονομικών παραμέτρων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

https://www.facebook.com/notes/sakis-papadopoulos/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1/747477502457435/


-----
Η ανάρτηση της κ. Anna Kaisari 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2546795318968780&id=100009150116751


Μ.ΓΟΥΡΖΗΣ συνιδιοκτήτης της ΤΕΡΝΑ, πεθερός του
ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ, υπουργού επικρατείας του Κούλη
ΑΛ.ΓΟΥΡΖΗ νομική σύμβουλος ΡΑΕ.
ΑΛ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ πρόεδρος ΣΤΕ - όταν υπογράφονταν τελεσίδικες αποφάσεις, νυν πρόεδρος δημοκρατίας.
ΣΥΡΙΖΑ (και εμείς τη θέλουμε, όπως και τον Τσιόδρα και εμείς θα τον είχαμε).
Νομική Σύμβουλος της ΡΑΕ, η σύζυγος του Υπουργού Επικρ. Γ.Γεραπετρίτη, Αλ. Γουρζή. Στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πρόεδρος είναι ο κ.Μιχαήλ Γουρζής, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος στην μητρική εταιρεία. Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή, πατέρας της οποίας είναι ο Μιχαήλ Γουρζής.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Documento αποκάλυπτε ότι είχε ανάψει φωτιές στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον ένα σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα» “στο οποίο αναφερόταν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε δειπνήσει με στελέχη της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ στην εταιρεία εργάζεται και η κόρη του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.
Δυστυχώς η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) έχει δεσμεύσει σχεδόν το σύνολο των κορυφογραμμών της Πίνδου - περίπου το 80 % - για τη δημιουργία βιομηχανικών τύπου Αιολικών Πάρκων.
Δηλαδή τα αμέσως επόμενα χρόνια, στην καρδιά του «Ελληνικού Αμαζονίου» πρόκειται να ανοιχθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα νέων δρόμων, να ριχθούν χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντο, να στηθούν μεταλλικά τέρατα-βιομηχανικές τουρμπίνες που θα ξεπερνούν τα 120 μέτρα ύψος και να απλωθούν δεκάδες χιλιόμετρα πυλώνων υψηλής τάσης, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα κολοσσιαία σε μέγεθος βιομηχανικά, αιολικά πάρκα.
Με απλά λόγια, σε αυτό το παρθένο οικοσύστημα, με τους μοναδικούς οικοτόπους που οι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, έχουν χαρακτηρίσει ως τον «θερμοστάτη» της Ελλάδας και την ασπίδα της χώρας μας στη επερχόμενη κλιματική αλλαγή, κάποιοι σχεδιάζουν ένα κατασκευαστικό «Αρμαγεδδώνα».
Σε αυτό λοιπόν το πολύτιμο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα οικοσύστημα, όπου μάλιστα το ίδιο το κράτος νομοθετικά εξασφαλίζει την προστασία του (, οριοθετώντας Εθνικά Πάρκα και περιοχές Natura, μόλις ξεκινά να διαπράττεται ένα ανόσιο, αντεθνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.
Από μία άλλη θυγατρική (η ΗΡΩΝ 1 στη Βοιωτία) η ΤΕΡΝΑ κάθε μήνα εισπράττει από την ΔΕΗ (δηλαδή από τους καταναλωτές) το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ αν και η μονάδα έχει λειτουργήσει για λίγο χρονικό διάστημα καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η ανάγκη αγοράς ρεύματος από την ΔΕΗ. Όμως η συμφωνία συμφωνία. Κάθε μήνα η ΔΕΗ καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Όλα αυτά στο πλαίσιο της νομιμότητας καθώς τίποτα δεν είναι παράνομο.
από https://environmentstp.blogspot.com/20…/…/blog-post_47.html…
https://thefaq.gr/etaireia-stin-opoia-proedros-einai-o-pet…/
https://www.mononews.gr/…/news-oikonomia-paraskinio-tis-bus…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη