Αστυπάλαια, Αμοργός, Ανάφη, Ίος: θυσία στις βΑΠΕ

Πρόκειται για υστερία ή για έγκλημα κατά του ελληνισμού. Ή τουλάχιστον κατά του ελληνικού πολιτισμού. Όλη η χώρα, κάθε νησί και κάθε βουνό της, κάθε σπιθαμή γης παραδομένη στις βΑΠΕ. 
Τόση προπαγάνδα για ένα ψευδή σκοπό έχουμε να δούμε από δύο περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας: από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας που μίλαγε για φυλετική καθαρότητα και από τις διάφορες μορφές του υπαρκτού σοσιαλισμού που στο όνομα της απαλλαγής από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό μετέτρεπε τους λαούς σε ανελεύθερα παίγνια.
Τώρα η προπαγάνδα έχει να κάνει με την σωτηρία του κόσμου από την κλιματική αλλαγή και από την απαλλαγή από τα ρυπαρά και θανατηφόρα ορυκτά καύσιμα...
 
[πηγή: Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου]

Αστυπάλαια, Αμοργός, Ανάφη, Ίος: 4 νησιά έχουν ξεπουληθεί ολοκληρωτικά στην κρατική γαλλική ΕDF από το 2011!!!



Πόσοι γνωρίζουν ότι από το 2011 έχουν αδειοδοτηθεί τεράστια αιολικά πάρκα της γαλλικής EDF σε 4 νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει ρωτήσει κανένας τους κατοίκους;
Μετά από έρευνα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κανονική άδεια παραγωγής σε ισχύ για αυτά τα έργα (Απόφαση ΡΑΕ υπ. αριθμ. 1145/2011), που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν, αν αρχίσει να υλοποιείται η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα.
Το μέγεθος των έργων είναι ασύλληπτο:
Συνολική εγκατεστημένη ισχύς του έργου: 317,4 ΜW.
Κατανομή του έργου ανά νησί:
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 110,4 ΜW με 48 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Πέρβολες- Πρ. Ηλίας- Μαυροβουνια- Κούκκος- Βίγλα- Βάρδια- Κουτέλα- Αθυμαδόρι- Εγειλή»


ΑΜΟΡΓΟΣ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 43,7 ΜW με 19 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Βίγλες- Χλωροβούνια- Πρ. Ηλίας».
ΑΝΑΦΗ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 55,2 ΜW με 24 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Βίγλα- Βαγιά- Τουμπάρια».
ΙΟΣ: Αιολικός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 108,1 ΜW με 47 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα στις θέσεις «Τρυπητή- Κεφαλά- Κώστιζα- Πούντα Πλακών- Μεγ. Βουνί- Παλιόκαστρο- Αγ. Ειρήνη- Πρ. Ηλίας- Βιγλάρι- Αγ Βαρβάρα Ράχη- Βουνί».
Με βάση τον νέο νόμο Χατζηδάκη, οι περιβαλλοντικές άδειες τέτοιων έργων μπορούν να εκδοθούν με διαδικασίες fast track, που διαρκούν μόνο λίγους μήνες, ενώ δρομολογείται και η ριζική επιτάχυνση της έκδοσης αδειών εγκατάστασης.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, με βάση νέο χρηματοδοτικό μηχανισμό που δρομολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τέτοια έργα θα συνυπολογίζονται στους εθνικούς στόχους των κρατών προέλευσης των εταιρειών!
Δείτε εδώ: https://www.efsyn.gr/…/243834_ergotaxio-ape-i-ellada-me-mid…
Παραθέτουμε εικόνες, στις οποίες φαίνονται οι ανεμογεννήτριες του έργου στον επίσημο χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (με πράσινο χρώμα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη