Κυριακή 23 Αυγούστου 20.30 μμ. Θέατρο Παπακωνσταντίνου-Σέττα

Η Εταιρεία Περιβάλλοντος θα συμμετέχει στην εκδήλωση 

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. Εκδήλωση στο θέατρο Παπακωνσταντίνου στη Σέττα, 23/8/20



Το Θέατρο της Σέττας ήταν και είναι Χώρος Πολιτισμού. Και Πολιτισμός δεν σημαίνει μόνο Τέχνη. Σημαίνει Ζωή, Βιωσιμότητα της Καθημερινότητας και Δημιουργική Ανάγκη Βελτίωσης των Τρόπων Συμβίωσης των Ανθρώπων. Όταν υπάρχει περίπτωση, όλα αυτά να απειλούνται και μάλιστα από πολύ μικρές αποστάσεις, τότε Πολιτισμός σημαίνει Συνεύρεση και Συλλογικός Προβληματισμός για το ποιές είναι αυτές οι Απειλές, όταν υπάρχουν, ποιός θα μπορούσε να είναι ο Τρόπος Αντιμετώπισής τους, αν και πώς θα μπορούσαν τελικά να Αποτραπούν.
Το Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου», πάντα πιστό στις παραπάνω Αρχές, δίνει το «παρών», φιλοξενώντας την Κυριακή που μας έρχεται, 23 Αυγούστου 2020 και ώρα 8.30 το βράδυ, μια εκδήλωση σφαιρικής Ενημέρωσης για τις Ανεμογεννήτριες. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από Ειδικούς για όλες τις πτυχές του τεράστιου και πολυσύνθετου αυτού θέματος.
Θα αναλυθούν τα Προβλήματα που δημιουργεί σε όλο τον πλανήτη (και όχι μόνο στην Ελλάδα) η τεχνολογία των λεγόμενων Αιολικών «Πάρκων» και οι Κίνδυνοι που γεννά η ίδια η ύπαρξή τους σε κάθε κατοικημένη περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά τους.
Θα παρουσιαστούν τα συγκεκριμένα σημεία της Κεντρικής Εύβοιας, όπου προβλέπεται ΑΜΕΣΑ να τοποθετηθούν αυτές οι ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (καμμία σχέση με Πάρκα...), που η ίδια τους η τοποθέτηση, πριν καν τεθούν σε λειτουργία, προϋποθέτει Μεγάλη Καταστροφή του Φυσικού Δασικού Περιβάλλοντος, ενώ η λειτουργία τους θα εντείνει την Καταστροφή αυτή και θα την επεκτείνει πέρα από τα όρια της υπόθεσης που ονομάζεται Δασικός Πλούτος, απειλώντας Χλωρίδα, Πανίδα, Ανθρώπινο Δυναμικό, Κλίμα και, ουσιαστικά, την ίδια τη ΖΩΗ.
Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν περάσουν καν ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, θα έχουν μεταβληθεί σε ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ που θα διατρανώσουν την Καταστροφή, ξεκινώντας ουσιαστικά ΤΟΤΕ την επιβάρυνση της ήδη Τραυματισμένης Φύσης με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και ΑΠΟΒΛΗΤΑ ακόμη χειρότερα από τον καιρό της λειτουργίας τους, για την οποία υπάρχουν πανίσχυρες επιφυλάξεις, αν θα έχει προσφέρει το παραμικρό ενεργειακό κέρδος στη χώρα, έχοντας καταναλώσει Κόστος και Ενέργεια σχεδόν ανάλογα με όσα θα έχουν προσφέρει...
 
Επειδή είναι σκόπιμο να αρχίσει η Προβολή της Ταινίας ακριβώς στις 8.30 μμ, παρακαλούμε θερμά να έχετε προσέλθει όσο το δυνατόν νωρίτερα, με το δεδομένο οτι: 
 
Σύμφωνα με τις Οδηγίες του Δήμου Ερέτριας στον οποίο ανήκουμε, ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID 19: 1.Μπαίνουμε και Βγαίνουμε ΜΕ ΜΑΣΚΑ. 2.Αφήνουμε ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ στα δεξιά μας και ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ στα αριστερά μας. Οι οικογένειες, τα ζευγάρια, οι πολύ στενές σχέσεις γενικά, οφείλουν κι εκείνες να τηρούν το μέτρο (αν όχι ανάμεσα στα μέλη τους) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις δύο άκρες της παρέας τους, που είναι «σύνορα» με άλλους θεατές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη