περί των δυνατοτήτων των ΤΑ για αντίδραση στα α/π

[ΕΠΠΠΟ: αυτή η "θρησκευτική" εμμονή με το πόσο σπουδαίες είναι οι ΑΠΕ καταντά είτε αστεία είτε τραγική. Κατά τ' άλλα  αυτά που ακούγονται είναι αρκετά ορθά]

Π. ΚΑΚΟΥΡΟΣ "Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις έχουν τη δύναμη και τα εργαλεία να εναντιωθούν στα σχέδια εταιρειών!" 
Στο όνομα της Πράσινης Ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ελκυστικών και απαραίτητων στη σύχρονη εποχή, συντελείται "πράσινο έγκλημα".

Σ' αυτό συνένοχοι είναι ο απαρχαιωμένος χωροταξικός σχεδιασμός για τα αιολικά πάρκα καθώς και ο νέος περιβαλλοντικός νόμος που δεν ξεφεύγει απο την πεπατημένη, αλλά επιπρόσθετα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για fast track διαδικασίες στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και αδειοδοτήσεις ΑΠΕ.

Ο δασολόγος - περιβαλλοντολόγος, Πέτρος Κακούρος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, επισημαίνοντας πως κυρίαρχο ζήτημα είναι ένας νέος σύγχρονος χωροταξικός σχεδιασμός σε συνδυασμό και με το ενεργειακό ζήτημα, αφού τίθεται το ερώτημα, αν η χώρα μας έχει ανάγκη τόσο μεγάλο αριθμό αιολικών πάρκων ή ανοίγει ο δρόμος για κερδοφορία των εταιρειών με εξαγωγή ενέργειας, απο το οποίο βέβαια οι τοπικές κοινωνίες δεν θα έχουν κανένα όφελος.

Ο κ.Κακούρος υποστήριξε πως οι τοπικές αυτοδιοικήσεις έχουν τη δύναμη και τα εργαλεία να εναντιωθούν στα σχέδια εταιρειών που θα αποβούν καταστροφικά εν τέλει για τον νομό.

Ο γνωμοδοτικός ρόλος των Περιφερειών δεν πρέπει να αποτελέσει ασπίδα δικαιολογίας για μη εναντίωση. Αντίθετα οφείλουν σε συνεργασία με τους Δήμους και λοιπούς τοπικούς φορείς να αντιδράσουν με γρήγορα αντανακλαστικά, παρασύροντας τα αρμόδια υπουργεία σε αποφάσεις υπέρ τους.

Άλλωστε όπως τόνισε, η πλειοψηφία των περιβαλλοντικών μελετών που καταθέτουν οι εταιρείες είναι κατώτερες των περιστάσεων και σε πολλές περιπτώσεις αντιγραφή, που νομικά μπορούν να τις "προσβάλλουν".
Ακούστε τον.....
eviatoday.news · ΚΑΚΟΥΡΟΣ - ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη