Διαδικτυακή Εκδήλωση για τους κατοίκους των χωριών γύρω από τον Οξύλιθο - θέμα: η Επέλαση των Αιολικών Πάρκων στα χωριά μας

Η εκδήλωση μας απευθύνεται στους κατοίκους των χωριών της περιοχής γύρω από τον Οξύλιθο, δηλαδή στα χωριά Άνω και Κάτω Κουρούνι, στους Κήπους, φυσικά στον ίδιο τον Οξύλιθο, στο Κληματάρι, στην Άνω Ποταμία, στην Πλατάνα, αλλά και στα χωριά που βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο του Οξυλίθου, δηλαδή στην Ενορία, τους Καλημεριάνους, τους Καλιανούς, τον Πύργο, το Κάδι, τις Κονίστρες, τον Ταχιάρχη, τα Ταμπάκικα κλπ

Το χωριό Πύργος μπροστά, στη μέση του πλάνου το ηφαίστειο Οξυλίθου με τις ανεμογεννήτριες και στο βάθος η Οκτωνιά. Πραγματικά στοιχεία, πραγματικά σημεία εγκατάστασης και πραγματικό μέγεθος ανεμογεννητριών.


Στη μέση του πλάνου το χωριό Κάτω Κουρούνι με τις ανεμογεννήτριες κατά μήκος της ράχης του βουνού της Τούρλας. Πραγματικά στοιχεία, πραγματικά σημεία εγκατάστασης και πραγματικό μέγεθος ανεμογεννητριών.

Η εκδήλωση απευθύνεται πρώτα και κύρια στους κατοίκους των χωριών, μόνιμους ή περιστασιακούς και σκοπό έχει να τους δείξει τρία κυρίως πράγματα: 

Την ιδιαίτερη αξία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου μας. 

Την καταστροφική επενέργεια των ΑΠΕ (αιολικών πάρκων κλπ) στις περιοχές εγκατάστασής τους. 

Και τέλος τρόπους, μεθόδους και συνεργασίες που μπορεί να γίνουν για να αποτραπεί στο μεγαλύτερο βαθμό αυτός ο κίνδυνος, αλλά και γενικότερα να προστατευθεί και αναδειχθεί το περιβάλλον και μια ποιοτικότερη ζωή για όλους μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις: Για την ίδια την Κύμη και τα άλλα χωριά της περιοχής μας. Και για εκπροσώπους συλλόγων, δημοτικούς συμβούλους και πρόσωπα της αυτοδιοικήσεως ή εκπροσώπους φορέων κλπ.

Για την σύνδεση ισχύουν τα ακόλουθα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις.

Για επικοινωνία μπορείτε να απευθύνεστε στα: eteria.perivallontos@yahoo.com και στα 6976706686, 6977920273, 6972900147, 6906988103

Αιολικά στην περιοχή της Κύμης
Time: Mar 27, 2021 07:00 PM Athens
Meeting ID: 882 4990 5678
Passcode: 799967

Σχόλια

  1. Επέλαση των Αιολικών Πάρκων στα χωριά μας (video της εκδήλωσης της 27/3/2021)
    στο
    https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2021/03/video-2732021.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη