"Προωθητική" έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τα αιολικά

άλλη μια προωθητική δουλειά του συστήματος...

Έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης «σπρώχνει» την αποδοχή των αιολικών

Μάριος Διονέλλης  

από το https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/295559_ereyna-toy-polytehneioy-kritis-sprohnei-tin-apodohi-ton-aiolikon  

Πανελλαδική έρευνα για την αποδοχή των πολιτών στα αιολικά πάρκα πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο Κρήτης. Με ερωτήματα που θέτουν τους πολίτες στο δίλημμα άσπρο - μαύρο για τα αιολικά και χωρίς να γίνεται αναφορά στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις η έρευνα του Πολυτεχνείου καταλήγει στο συμπέρασμα της τεράστιας αποδοχής των αιολικών από την κοινωνία.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας αυτής παρουσιάστηκαν την Τρίτη 25 Μαΐου από την Γεωργία Σκινήτη και τον καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσο, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με τίτλο «Ο Θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή Μετάβαση, στην Περιφέρεια Κρήτης» στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής του πρωτοβουλίας ENCREMENCO.

Οπως ανακοινώθηκε ο αριθμός ερωτηματολογίων που συλλέχτηκε (600) αναλύθηκε ποσοτικά ως προς τον τόπο – το δείγμα ομαδοποιήθηκε σε τέσσερα γεωγραφικά επίπεδα (επικράτεια, αττική, ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά)-, το φύλο, την ηλικία και την εισοδηματική κατηγορία. Για την ανάλυση έγινε στάθμιση των δειγμάτων, με βάση τα δεδομένα απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου του πληθυσμού.

Διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που εκτιμούν ότι είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις ΑΠΕ ξεκινά από το 50%, στις χαμηλότερα εισοδηματικές ομάδες, και φτάνει το 90% των ατόμων στα υψηλότερα εισοδήματα.

>η συνέχεια στο  https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/295559_ereyna-toy-polytehneioy-kritis-sprohnei-tin-apodohi-ton-aiolikon 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη