ΜΑΝΙΚΙΑ - Μανικιάτης: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 0580/202: υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρ. ενέργειας

Μάλλον Μισούν τον τόπο μας, μάλλον μισούν κάθε τόπο και κάθε οικοσύστημα και φυσικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς!


Κατάσταση Αναρτηθείσα
Ημερομηνία ανάρτησης: 26/11/2021 08:00:02
Είδος: ΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
Θέμα: 
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 0580/2021* Για μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 1,33 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 1,33 MW, στη θέση ΜΑΝΙΚΙΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, του Δήμου ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ, της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΑΝΚΟ ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΝΙΚΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΝΑΝΚΟ Μ.Υ.Η.Ε ΜΑΝΙΚΙΑ Α.Ε.» (ΑΔ-04388) *(σε αντικατάσταση της υπ’ αριθ. 173/2021 Απόφασης ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής, όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22, παρ. 12 και 14, άρθρου 25, παρ. 4, του ν. 4685/2020)
Θεματικές κατηγορίες
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αρ. πρωτοκόλλου: O-90980
Ημερομηνία έκδοσης: 24/11/2021
Φορέας: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΡΑΕ)

Προηγούμενα σχετικά:

Σχόλια

  1. Από Αλεξάνδρα Θαλασσινού

    Στις 18/12/21
    από το https://www.facebook.com/athalass/posts/2994437120796313
    ·
    Όχι στην καταστροφή του μοναδικού Καταρράκτη Μανικιάτη! Δε θα επιτρέψουμε άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο μας!
    Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου,στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ως Δήμος για Όλους θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης και ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρότατο και κατεπείγον θέμα της έκδοσης βεβαίωσης παραγωγού από τη ΡΑΕ 580/24-11-2021 σε αντικατάσταση της 173/2021 για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,33 MW από την εταιρεία ΝΑΝΚΟ ΜΥΗΕ Μανίκια ΑΕ στο Μανικιάτη....
    Ζητήσαμε (μιας και η προθεσμία για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής λήγει στις 27 Δεκεμβρίου) να οριστεί άμεσα από την Οικονομική Επιτροπή δικηγόρος που θα καταθέσει για το Δήμο μας εκ νέου ενδικοφανή προσφυγή ( έχει ήδη κατατεθεί από το Δήμο μας το καλοκαίρι η πρώτη ενδικοφανής προσφυγή)...Ευτυχώς σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε! Περιμένουμε λοιπόν από τη δημοτική αρχή να πράξει άμεσα αυτό που συμφωνήσαμε χτες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο!
    Αυτό που θέλουμε για τον τόπο μας είναι η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με όρους δικαιοσύνης,δημοκρατίας και ισότητας για όλους τους δημότες....Στα Μανίκια προωθούμε τον αθλητικό τουρισμό, τις πίστες αναρρίχησης, τον αθλητισμό γύρω από τον καταρράκτη (πεζοπορία, κατάβαση φαραγγιών,διάσχιση ποταμιών, κτλ)....Σε έναν μοναδικής ομορφιάς τόπο ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, θα δώσουμε εμείς ως Δήμος την αναπτυξιακή προοπτική που του ταιριάζει, που θέλει η τοπική κοινωνία και όχι αυτή που προσπαθούν να μας επιβάλλουν η ΡΑΕ και τα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη