Ανοιχτή επιστολή και ερώτημα στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου: Κάνατε προσφυγές κατά των 4 ΑΣΠΗΕ του Σεπτ. 2021, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Για το θέμα έχουμε επανειλημμένως ρωτήσει μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε κάνει αναζήτηση στην Διαύγεια, ο εκπρόσωπός μας απέστειλε το πιο κάτω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Μαστροκώστα (με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Δήμο και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων). Η υπόθεση φυσικά δεν αφορά τον κ. Μαστροκώστα προσωπικά, αλλά τον ίδιο τον Δήμο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημότες!

Όλα μάταια. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ακολουθεί αυτούσιο το email που αναφέρθηκε (σε φωτογραφία και το κείμενο με τους υπερδεσμούς του)  και ξαναζητούμε και από εδώ επίσημη απάντηση:

 

13/12/2021
Υπόψη κ. Νίκου Μαστροκώστα

Νίκο καλησπέρα,

Τόσο ως εκπρόσωπος της ΕΠΠΠΟ ΚΥΜΗΣ, όσο και ως μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συστήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/10/21, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των α/γ στον Δήμο μας.
Σου θέτω πολύ ξεκάθαρα το ερώτημα: Που είναι και ποιες είναι οι ενδικοφανείς προσφυγές που έχει κάνει ο Δήμος, για τους 4 ΑΣΠΗΕ που αδειοδοτήθηκαν τον Σεπτέμβριο και για τους οποίους ελήφθη απόφαση για προσφυγή και εκ μέρους του Δήμου. Δηλαδή για τις περιπτώσεις των ΑΣΠΗΕ Μακρυχωρίου, Οξυλίθου κλπ.
Οι δικές μας προσφυγές όχι μόνο έχουν εδώ και 2 μήνες ασκηθεί. Αλλά ακόμη περισσότερο έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ήδη οι 2 κοντινότερες στον Οξύλιθο α/γ ανεκλήθησαν και έτσι έχουμε μία πρώτη νίκη στον αγώνα μας.
Σου ζητώ και σε παρακαλώ για άμεση ενημέρωση για το εάν τελικά ο Δήμος έκανε τις προσφυγές αυτές, πότε τις έκανε, τους αριθμούς πρωτοκόλλου ΡΑΕ καθώς και αντίγραφα αυτών, αφού αυτά που γίνονται μετά από αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και στο όνομα του Δήμου μας αφορούν όλους και δικαιούμαστε να γνωρίζουμε επί της ουσίας το περιεχόμενό τους.

Επιπλέον θέτω το εξής ερώτημα: η εντύπωση τόσο η δική μου όσο νομίζω και των φίλων από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλιβερίου (Μπουλής Μπάμπης και Ντόβολης Βασίλης) ήταν ότι η προαναφερόμενη επιτροπή θα λειτουργούσε με το συγκεκριμένο αντικείμενο συνεχώς και ότι δεν θα ήταν προσωρινή και με μόνο αντικείμενο την συγγραφή ενός Ψηφίσματος και μόνο. Παρακαλώ και για μία εξήγηση και επ΄ αυτού του θέματος.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Δούκα Σουφλέρης
Δικηγόρος
Επιμ/θείς στο ΕΚΠΑ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον
Imperial College Clean Power Professional Certificate

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι κάτοικοι των ιδιαιτέρως θιγομένων κοινοτήτων (Οξυλίθου, Κήπων, Πετριών, Μακρυχωρίου, Άνω και Κάτω Κουρουνίου, Κληματαρίου, Άνω Ποταμίας κλπ) και οι πολίτες και άνθρωποι του τόπου δικαιούνται να γνωρίζουν εάν τελικά εφαρμόσθηκε και εάν ετηρήθη επί της ουσίας και με τον ορθό τρόπο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/10/2021.

Εάν και το παρόν δεν απαντηθεί τότε το συμπέρασμα θα είναι προφανές. Και θα επανέρθουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη