Επιστολή του Μητροπολίτη Καρυστίας κκ Σεραφείμ προς την ΡΑΕ: Ανακαλέστε τον ΑΣΠΗΕ Οξυλίθου

Η επιστολή του σεβασμιότατου Μητροπολίτη δημοσιεύεται αμέσως κατωτέρω σε φωτογραφία και αρχείο pdf. Eίναι κάτι σπουδαίο, γιατί αφορά την πιο πιεσμένη από την αιολική βιομηχανία Μητρόπολη της Ελλάδος. Είναι σημαντική γιατί ξεκάθαρα ζητά ανάκληση της Άδειας Παραγωγής για τον ΑΣΠΗΕ Οξυλίθου. Είναι πνευματικά ακριβής γιατί ζητά την διατήρηση του Δημιουργηθέντος Κόσμου, του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής των ανθρώπων της περιοχής μας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την συνεργασία την πρόεδρο του ΤΣ Οξυλίθου, κ. Κλαίρη Κατσαρή, που είχε και την πρωτοβούλία της πιο πρόσφατης συναντήσεως με τον Μητροπολίτη Καρυστίας, καθώς και για τις αποφάσεις που έχει εκμαιεύσει κατά του ΑΣΠΗΕ Οξυλίθου-Κήπων. Ομοίως και την πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών "ο Ευαγγελισμός", κ. Μαρία Παπαϊωάννου για την εργασία της με το ΙΓΜΕ και για τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής.

Ακολουθεί η Επιστολή του Σεβ. Μητροπ. κκ Σεραφείμ καθώς και η ευχαριστήρια επιστολή του εκπροσώπου μας κ. Δημ. Δ. Σουφλέρη.

και σε αρχείο pdf

και η ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους της ΕΠΠΠΟ ΚΥΜΗΣ προς τον Σεβασμ. κκ Σεραφείμ: 

https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/  
ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΥΜΗΣ


Σεβασμιώτατε,

Η επιστολή που αποστείλατε στην ΡΑΕ και η θέση που παίρνετε τόσο για το αιολικό πάρκο του Οξυλίθου, όσο και γενικότερα για το τεράστιο και ακανθώδες πρόβλημα της βιομηχανίας της αιολικής ενέργειας στην Εύβοια και ιδίως στην Καρυστία, μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως και μας έδωσε χαρά και κουράγιο για τον δύσκολο αγώνα μας. Και για την ταυτόχρονη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τον πλανήτη και τον Τόπο μας, στη μορφή που ο Θεός τα δημιούργησαν, να τα κρατήσουμε δηλαδή ως Κόσμο και ως επίγειο Παράδεισο.

Οι μεταξύ μας συναντήσεις ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστες για εμένα προσωπικά και Δόξα τω Θεώ και ιδιαιτέρως επωφελείς, από ότι έχει φανεί μέχρι τώρα για την Ι. Μ. Αγ. Χαραλάμπους Λευκών και εύχομαι για την περιοχή του Οξυλίθου-Κήπων κλπ να φανεί αυτό ακόμη περισσότερο.

Σας ενημερώνω επιπροσθέτως ότι, από την Ενδικοφανή Προσφυγή που είχα ασκήσει ως νομικός εκπρόσωπος Συλλόγων και ατόμων της περιοχής, ήδη είχαμε την πρώτη ευχάριστη μικρή νίκη, την ανάκληση της άδειας των 2 ανεμογεννητριών, αυτών που βρίσκονται εγγύτερα του ηφαιστείου του Οξυλίθου.

Τώρα και μετά και από την τελευταία επιστολή σας, ευελπιστώ ότι και για τα δύο προαναφερόμενα θέματα θα έχουμε και άλλες καλύτερες εξελίξεις. Με τελικό στόχο και σκοπό την απόλυτη προστασία των μνημείων της περιοχής μας, της Μονής, των βυζαντινών ναών, των αρχαιοτήτων της αρχαίας Κύμης και ταυτοχρόνως την ουσιαστική προστασία της θαυμάσιας Φύσης και των κατοίκων των πέριξ χωριών, που πλέον θα αναγνωρίζουν στην κίνησή σας την ορθή πατρική σας συμπαράσταση στην Ζωή τους και το μέλλον τους.

Ευχόμενος για την Μεγάλη Ημέρα της Γεννήσεως του Χριστού, σας λέω εκ μέρους των εταίρων και μελών της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης:

Σας Ευχαριστούμε!

Για την ΕΠΠΠΟ ΚΥΜΗΣ
Δημήτριος Δούκα Σουφλέρης
Δικηγόρος
Επιμ/θείς στο ΕΚΠΑ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον
Imperial College Clean Power Professional Certificate 

fb: Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης
Think before you print.
Think Before You Throw Anything Away

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη