Μια ενημέρωση από τον ΣΙΔΕΡΙΤΗ για τους δύο ΑΣΠΗΕ σε Δημ. Διαβούλευση στην Χαλκίδα

Από τον ΣΙΔΕΡΙΤΗ και τον Ηλία Καραμπά, 17/1/2022, από το https://www.facebook.com/groups/369647630568294/permalink/1049243399275377/ 

Τέσσερις μέρες απομένουν μόνο για την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το έργο ΑΣΠΗΕ Αυλίδα 1 και οχτώ μέρες για το έργο Αυλίδα 2. Η ευθύνη των πολιτών, συλλόγων, συλλογικοτήτων, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντική. Πολιτιστική κληρονομιά( αρχαίο Διατείχισμα12km, οχυρώσεις) και φυσικό περιβάλλον θα υποστούν ζημιές που θα μείνουν. Το τοπίο θα αλλάξει για πάντα και αυτό θα είναι ορατό από την πόλη μας.

Ακολουθεί βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο και τον τρόπο συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση. 

ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑ (ΑΣΠΗΕ) ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΑΣ, ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Έχουμε ενημερώσει σχετικά τις αρχές, κατοίκους, φορείς και συνεχίζεται η προσπάθεια με άλλους συλλόγους και συλλογικότητες. Συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε σχετικές εκδηλώσεις παλαιότερα και πιο πρόσφατα. Έχουμε στοιχεία που αφορούν τις αρχαιότητες της περιοχής, τις διαδρομές, το φυσικό περιβάλλον κλπ. 

Για πρώτη φορά ιστορικά από έργα ΑΣΠΗΕ που χωροθετούνται στην περιοχή θα υπάρχουν ορατές από την πόλη μας μεγακατασκευές Α/Γ με ύψος όσο σχεδόν το ύψος του Μικρού Βουνού, αλλοιώνοντας το τοπίο αμετάκλητα. 

Από την κύρια εγκατάσταση των ΑΣΠΗΕ και τα συνοδά τους έργα (δασικοί δρόμοι, εργοτάξιο, διασυνδέσεις κ.α.) απειλείται το αρχαίο μνημείο του Διατειχίσματος, το οποίο διέρχεται από την κορυφογραμμή Γαλατσίδεζα, Ταμπούρια του Κριεζώτη- Κλεφτολούτσα, Μεσοβούνι. Πολίτες, φορείς, σύλλογοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση των ΜΠΕ, όπως και κάθε άλλος/άλλη με έννομο συμφέρον. 

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) βρίσκονται στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΥΠΕΝ σε δημόσια διαβούλευση ως εξής:

1. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 33,6MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 1», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΤΗΜΑ-ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ-ΚΛΕΦΤΟΛΟΥΤΣΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΈΡΓΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ…. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Περιβαλλοντική ταυτότητα έργου (ΠΕΤ) 2111653727

Η δημόσια διαβούλευση για το έργο αυτό διενεργείται έως τις 21/1/2022. 

2. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 25,2MW ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΥΛΙΔΑ 2», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΥΤΟΥΠΑ-ΓΑΛΑΤΣΙΔΕΖΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΙΣ Δ.Κ. ΒΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΔΕ ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ….. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Περιβαλλοντική ταυτότητα έργου (ΠΕΤ) 2111654220

Η δημόσια διαβούλευση για το έργο αυτό διενεργείται έως τις 25/1/2022.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το ΗΠΜ και τη Δημόσια Διαβούλευση.
https://www.youtube.com/watch?v=ysrIYEhugHs

Ακολουθεί σχεδιάγραμμα με τα δύο έργα ΑΣΠΗΕ επί του συνόλου, με πορτοκαλί χρώμα φαίνεται το Διατείχισμα και με το κόκκινο και το μπλε τα συνοδά έργα (δρόμοι, γραμμές διασύνδεσης κ.α.)



 Δείτε και Αφίσα για να ξυπνήσει η Χαλκίδα (ΑΣΠΗΕ δίπλα στην παραλία της...)

Σχόλια

  1. Το μεγαλύτερο έγκλημα η μεγαλύτερη καταστροφή για το περιβάλλον και ιστορία της πόλης συντελείται σήμερα. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά λάθη έχουν γκρεμίσει τείχη κάστρα. Έχουμε ευθύνη σε επόμενες γενιές δεν πρέπει να αδρανεί σου με και να επιτρέψουν να γίνει άλλο ένα μεγάλο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη