Καταστροφές Ανεμογεννητριών και "Νεκροταφεία" Α/γ

Ουαλία: Οι καταιγίδες έριξαν ανεμογεννήτρια 90 μέτρων στο έδαφος

πηγή: https://igata.gr/2022/02/17/...D/

 

Η τουρμπίνα των 20 εκατομμυρίων λιρών, διπλάσια από το ύψος της στήλης του Νέλσον, έσπασε και τα πτερύγια της τσαλακώθηκαν από τους μαινόμενους ανέμους

Οι κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν από μια ανεμογεννήτρια ύψους 90 μέτρων που κατέρρευσε σε μια βουνοπλαγιά στην Ουαλία αφού ανατινάχτηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Η τουρμπίνα των 20 εκατομμυρίων λιρών, διπλάσιο από το ύψος της Στήλης του Νέλσον, έσπασε και τα πτερύγια της τσαλακώθηκαν από τους μαινόμενους ανέμους.

Κάτοικοι του κοντινού χωριού Gilfach Goch, κοντά στο Bridgend, Νότια Ουαλία, είπαν πώς ακουγόταν σαν «βροντή και κεραυνός» καθώς η τουρμπίνα κατέβηκε γύρω στις 6.50 π.μ. τη Δευτέρα.

Αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε να είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια ανέμων με ταχύτητα περίπου 50 μίλια την ώρα και απαιτούν από τους αξιωματούχους να ελέγξουν την κατάσταση των γειτονικών τουρμπινών.


Η γειτόνισσα Lydia Stephens έγραψε: «Μια ανεμογεννήτρια έπεσε στο αιολικό πάρκο στο χωριό μου σήμερα το πρωί και νόμιζα ότι ήταν βροντή και κεραυνός, αλλά πώς στο διάολο πέφτει μια ανεμογεννήτρια»;

«Προφανώς έτριζε και χτυπούσε όλη τη νύχτα πριν καταρρεύσει και μια γυναίκα νόμιζε ότι ήταν το στεγνωτήριο των γειτόνων της».

Άλλοι χωρικοί είπαν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των ανεμογεννητριών μετά την κατάρρευση και ο Εργατικός σύμβουλος Aurfron Roberts κάλεσε τους ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων να πραγματοποιήσουν περαιτέρω ελέγχους στις τουρμπίνες.

Είπε: «Είχαμε κάποιες ακραίες καιρικές συνθήκες εδώ τον τελευταίο καιρό – μερικούς πολύ δυνατούς ανέμους και θυελλώδεις ανέμους. Είναι έκπληξη γιατί διατηρούνται καλά. Ελπίζω ότι αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι πιθανώς απλώς ένα πραγματικά ατυχές ατύχημα, αλλά είναι τυχερός που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Ένας εκπρόσωπος των κατασκευαστών ανεμογεννητριών Nordex δήλωσε: «Δυστυχώς ένα περιστατικό συνέβη στο αιολικό πάρκο Pant Y Wal στην Ουαλία. Τη Δευτέρα, μια τουρμπίνα N90/2500 κατέρρευσε. Δεν τραυματίστηκαν άτομα. Η μόνη υλική ζημιά που έχει σημειωθεί ως αποτέλεσμα του συμβάντος είναι η ίδια η τουρμπίνα. Όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν εφαρμοστεί αμέσως μετά το συμβάν».

Λόγω της καταιγίδας Dudley ακολουθούμενη από την καταιγίδα Eunice, που θα φέρει ισχυρούς ανέμους και πιθανότητα χιονόπτωσης την Παρασκευή, έχουν δοθεί οδηγίες για τουρίστες και κατοίκους της περιοχής, να μην πλησιάζουν την παραλία και να είναι προσεκτικοί στους δρόμους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη