Η Εταιρεία Περιβάλλοντος στο 6ο bio-Mechanical Festival. Tρίτη 2 Αυγούστου, 9.15 μμ, σινεμά RΕΧ

 Ένα χρόνο μετά την ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα προβάλλουμε στο Θερινό REX, στο Κρηπίδωμα της Χαλκίδας, 

το 1ο Μέρος από το Ντοκιμαντέρ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου

------------------------------------------------

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει το πρόγραμμα του 6ου bio – MechanicalFestival. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση Η Μυθολογία του τόπου μου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς ενώ το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου αλλά από τις 15 έως και τις 31, θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα Βόρεια Εύβοια – Κανένας Νεκρός στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσόπουλου (Μέσα Παναγίτσα). Φέτος το φεστιβάλ έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκίδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/programma-6ou-bio-mechanical-festival-avlidas

 ------------------------------------------------


 
Τρίτη 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το Σχέδιο
ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μαζί θα προβληθούν δύο μικρά video που αφορούν την απειλούμενη Κεντρική Εύβοια

Ένα ολοκληρωµένο ντοκιµαντέρ σε 2 µέρη, µε µαρτυρίες και ντοκουµέντα που αποδεικνύουν πώς µια φωτιά που θα µπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα, κατάφερε µε µηδενικό άνεµο και “εντολές µη κατάσβεσης”, να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέµµατα γης.

∆άση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι µιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από µία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους, ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση.

Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις µε νέες χρήσεις γης, στο όνοµα της «ανάπτυξης» και της «ανασυγκρότησης».

Στο δεύτερο µέρος, το οποίο προβάλλεται για πρώτη φορά, στοιχειοθετεί το «γιατί» κάψανε τουλάχιστον 520.000 στρέµµατα και τα όνειρα των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας.

Το Σχέδιο είναι µια ανεξάρτητη δηµιουργία των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου, που στηρίζεται στην οικονοµική συνεισφορά όλων. ∆είτε πως µπορείτε να µας ενισχύσετε στο www.tosxedio.com

Όλες οι µουσικές που ακούγονται στην ταινία µας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δηµιουργούς τους και τους ευχαριστούµε από καρδιάς.

Προβολή

Σύλλογος ∆ασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύµης

Χώρος: Θερινός Κινηµατογράφος Rex

Ώρα: 21:15

Είσοδος: ελεύθερη


Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/programma-6ou-bio-mechanical-festival-avlidas/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη