Δελτίο Τύπου για σεισμικές έρευνες στις ελληνικές θάλασσες

 

ολόκληρο σε pdf

Σχόλια

  1. Όπως ίσως γνωρίζετε η χώρα μας φιλοξενεί φέτος την 9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς (Our Ocean Conference) η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου. Πρόκειται για διάσκεψη με υψηλούς συμμετέχοντες, που αφορά την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και θα ασχοληθεί με τα θέματα της διασύνδεσης των ωκεανών και το κλίμα, τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPAs), τη γαλάζια οικονομία, τη βιώσιμη αλιεία, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη θαλάσσια ρύπανση.

    Ως Πανελλαδική Συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής τάφρου θεωρούμε τελείως υποκριτική την στάση της πολιτείας, που ¨διαφημίζει¨ ότι νοιάζεται για την προστασία των θαλασσών μας μέσω της διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων ενώ στην πράξη όχι απλά δεν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι η ίδια η πολιτεία που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και περιοχές υπό προστασία. Τρανταχτό παράδειγμα η διεξαγωγή σεισμικών ερευνών με εκκωφαντικούς ηχοβολισμούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελληνικής τάφρου που αποτελεί πολύτιμο καταφύγιο θαλασσίων θηλαστικών.

    Θέλοντας να επικοινωνήσουμε στο ευρύ κοινό αυτή την υποκριτική στάση και την ουσιαστικά ανύπαρκτη προστασία των θαλασσών μας, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μερικά μικρά βίντεο στα οποία θα ακουστεί και η δική μας πλευρά και τα οποία θα προβληθούν τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου. Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια μας, ετοιμάζοντας κι εσείς ένα μικρό βίντεο 1-2 λεπτών με τη δική σας θέση πάνω στο θέμα, το οποίο και μπορείτε να μας αποστείλετε με wetransfer σε αυτό το email (hellenictrenchsos@gmail.com) μέχρι τις 5 Απρίλη.

    Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ιδέα που αφορά το θέμα, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε.

    Πανελλαδική Συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου
    --
    Πανελλαδική Συνέλευση για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου
    https://hellenictrenchsos.gr/
    Fb : www.facebook.com/HellenicTrenchSOS
    Tw : https://twitter.com/hellentrenchsos
    In : www.instagram.com/hellenictrenchsos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη