Για την καταστροφή της βελανιδιάς στους Κήπους

ΕΠΠΠΟ: Εννοείται πως δεν υπάρχει δικαιολογία. Εννοείται πως αυτό συμβαίνει συνεχώς στα μέρη μας. Πως οι αρμόδιοι γνωρίζουν και υποθάλπουν και πολλοί ντόπιοι σιωπούν και έτσι αγαντάρουν το συνεχιζόμενο έγκλημα. 

Το ίδιο έγκλημα έχει συμβεί στην βελανιδιά του Αγ. Νικολάου στην Κύμη, στην γραμμή του ΕΝΤΖΙ κάτω από την Ενορία, κοντά στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως (μπορεί και να συνεχίζεται αυτές τις ημέρες). 

Θα επανέρθουμε πάλι και πάλι μέχρι να αρχίσουν οι υπηρεσίες να είναι υπηρεσίες, οι υπάλληλοι να μην παραβαίνουν το υπηρεσιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό τους καθήκον και οι κάτοικοι να αρχίσουν να είναι πιο τίμιοι και πιο ξεκάθαροι με τα κακώς κείμενα, τα μικροσυμφέροντα και την καταστροφική σιωπή και αδιαφορία που δημιουργεί συνενοχή!  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κουτσούρεψαν βελανιδιά 250 ετών στους Κήπους της Εύβοιας

πηγή: https://www.egnomi.gr/article/147271/kataggelia_koytsoyrepsan_belanidia_250_etwn_stoys_kipoys_tis_eyboias.html

και από το Κήποι Ευβοίας στο fb

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κουτσούρεψαν βελανιδιά 250 ετών στους Κήπους της Εύβοιας
27 Απριλίου 2023, 08:21
Ανακοίνωση-καταγγελία από τον Σύλλογο Κηπιωτών.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κηπιωτών Ευβοίας εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία, με την οποία καταγγέλλει το κλάδεμα μιας υπεραιωνόβιας βαλανιδιάς, η οποία αποτελούσε μνημείο της φύσης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

" Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε για ένα τραγικό συμβάν που συνέβη στο χωριό μας, για ένα από τα υπαιρεωνόβια δέντρα του χωριού μας, 250 ετών, που βρίσκεται στον κάμπο του χωριού στη θέση "Καβαλάρη" .

Δυστυχώς κάποιος/κάποιοι, χωρίς καμία ενημέρωση, εξήγηση ή τουλάχιστον σεβασμό σε αυτό το φυσικό μνημείο, πήραν την απόφαση να το "αποκεφαλίσουν" , μη έχοντας όπως φαίνεται την στοιχειώδη γνώση για την ιστορία αυτού του υπεραιωνόβιου δέντρου.

Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε άδεια κοπής από το τοπικό Δασαρχείο (δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε) και ο λόγος της κοπής ήταν ότι είχε "ξεραθεί".. εμείς σαν τοπικός Σύλλογος θα θέλαμε να δούμε αυτή την περιβόητη άδεια του Δασαρχείου και ζητάμε Δημόσια να αναρτηθεί η άδεια κοπής...που να εξηγεί αναλυτικά τον λόγο αυτής της αδιανόητης για εμάς πράξης, καθώς επίσης φυσικά και την πιστοποίηση από αρμόδιο πρόσωπο ότι ήταν "ξερό" .

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ως Σύλλογος θα εξαντλήσουμε τη νομιμότητα της πράξης αυτής, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτήν την αδιανόητη για εμάς ενέργεια."

 

Στις φωτογραφίες βλέπετε πως ήταν το δένδρο και πως έγινε το υπεραιωνόβιο δένδρο.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη