Τι συμβαίνει στην Ήπειρο με τις εξορύξεις;

 

Από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2021 σαν μετεξέλιξη της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις εξορύξεις των Υδρογονανθράκων, η οποία είχε στόχο την αποτροπή των εξορύξεων πανελλαδικά.

Η μπροσούρα τυπώθηκε τον Απρίλιο του 2023 από άτομα που συνθέτουν στο σήμερα τη συνέλευση, ωστόσο οι ιδέες, οι προβληματισμοί και οι συζητήσεις που πλαισιώνουν αυτό το εγχείρημα είναι κομμάτι και των ανθρώπων που συνυπήρξαμε λιγότερο ή περισσότερο σε αυτή τη συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής πλήθος εξαγγελιών για τις εξορύξεις απασχόλησε ντόπιο και εθνικό τύπο. Είναι εύλογο να μη μπορούμε να αντικρούσουμε κάθε μία ξεχωριστά, μιας και η μπροσούρα δεν αποτελεί δημοσιογραφικό δελτίο. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η όλη σύγχυση που δημιουργείται γύρω από το θέμα είναι εσκεμμένη, ώστε η δημόσια συζήτηση να φεύγει από το επίδικο, που σημαίνει ότι οι εξορύξεις, ανεξάρτητα πού και πότε θα γίνουν, θα είναι καταστροφικές για τον τόπο, ενώ, ακόμα και αν δε γίνουν, η εταιρεία θα βγει κερδισμένη χρηματιστηριακά. Παράλληλα, η είδηση των εξορύξεων αποτελεί πανάκεια για την ακρίβεια και χρησιμοποιείται προεκλογικά και τέλος το ενεργειακό θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό.

Η μπροσούρα υπάρχει έντυπη και σε διαδικτυακή μορφή, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://againstnrglooting.blogspot.com/2023/05/blog-post.html

Διατίθεται σε διάφορους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, στέκια, καταλήψεις, συνεργατικά καφενεία και συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα, με ελεύθερη συνεισφορά.
Ιδανικό για μας είναι η μπροσούρα να φτάσει σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να ανοίξει το θέμα των εξορύξεων συνολικά. Αν ενδιαφέρεστε για αντίτυπα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω mail.

Η Πανελλαδική πορεία κατά των εξορύξεων, θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 12:00μμ ξεκινώντας από την Περιφέρεια Ηπείρου. (https://fb.me/e/3dxvfmPu5)

Διοργανώνεται από ένα συντονισμό συλλογικοτήτων, κατοίκων των χωριών και άλλων εγχειρημάτων της Ηπείρου. Θα ήταν χαρά μας να πλαισιωθεί από κόσμο πανελλαδικά σαν ηχηρή απάντηση στους από πάνω. Η ενέργεια πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και η παραγωγή και η χρήση της πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες, πάντα με σεβασμό και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Οι αποφάσεις για τη διαχείριση της οφείλουν να ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, που άλλωστε είμαστε οι ίδιες/α/οι που υφίστανται πάντα τις εκάστοτε συνέπειες.
Είναι δυνατή η φιλοξενία ατόμων από εμάς, κατόπιν επικοινωνίας με mail.

Παρακαλούμε προωθήστε το mail σε ομάδες, χώρους, συνελεύσεις κ.ο.κ. που δεν βρίσκονται σε αυτή τη λίστα και θα ενδιαφέρονταν.

Από την Ήπειρο, μέχρι τα Άγραφα, από την Κρήτη μέχρι το Ιόνιο Πέλαγος κι απ' άκρη σ' άκρη της γης, στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε, για όσο χρειαστεί, ενάντια στην λεηλασία των βουνών, των θαλασσών, των τόπων μας, και της ζωής μας της ίδιας.

Ραντεβού 17 Ιούνη,
Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία.
===
Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία
fb: Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη