2002 Εφημερίδα Πανευβοϊκή (& Προοδευτική Εύβοια): "Δυνάστες ειδικού καθεστώτος απομυζούν τη Ν. Εύβοια"

Έχουμε με σειρά δημοσιεύσεων δείξει ότι το έγκλημα ή (αν σας ενοχλεί η λέξη) ατόπημα/λάθος με τις ΑΠΕ και τις ανεμογεννήτριες έχει μεγάλο χρονικό βάθος και απλώνεται από το 2000 έως σήμερα.

Και ενώ από την αρχή υπήρχαν αντιρρήσεις και προβληματισμοί, όλα προχώρησαν και τελικά φτάσαμε στο σημερινό α-τοπο της Καρυστίας και της Εύβοιας.

Μάλλον συνεχίζουμε ακάθεκτοι και σήμερα. Για να μην μείνει τίποτε;

Στην συνέχεια δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα από την εφημερίδα ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΗ, φύλλο 57, Ιούλιος-Αύγουστος 2002.

 

Στο πρώτο με τον τίτλο "Μπαίνει και η ταφόπλακα στην Ν. Καρυστία" γίνεται αναφορά στην δημιουργία 26 αιολικών πάρκων. Τότε... Και στις γραμμές διασύνδεσης.

 


Στο δεύτερο, από την Προοδευτική Εύβοια, ο εκλιπών Δημήτρης Δεμερτζής, εκδότης και δημιουργός της εφημερίδας (που σήμερα συνεχίζει επάξια και φιλοπεριβαλλοντικά ο γιος του Κωστής), με εκπληκτική ενάργεια και σχεδόν προφητικές ικανότητες μιλά για την δουλεία του νησιού, το "πλέγμα συμφερόντων, κομματικού κρετινισμού, προσωπικών επιδιώξεων, κίβδηλων αριστερισμών, οικολογούντων... με εντολές προοδευτικάριων" και λέει ότι όλων αυτών ήταν "αμετάκλητη συνέπεια να φυτρώσουν στο νησί σιδερένια δάση και να περιτυλιχθεί με συρμάτινα δίκτυα".

Πόσο εκπληκτικά δίκιο είχε ο Δημήτρης Δεμερτζής σε εκείνο το άρθρο του. Και πόσο ρηχοί και ανόητοι ήταν και παραμένουν τόσοι και τόσοι "δήθεν" Ευβοείς... 

Το άρθρο είχε τον τίτλο "Δυνάστες ειδικού καθεστώτος απομυζούν τη Ν. Εύβοια". Διαβάστε το!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη