Διάφορες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που ενδιαφέρουν

1) ΣΥΝΕΛΕΥΣH ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗ (8 - 16 ΙΟΥΛΙΟΥ)

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Έχοντας ως αρχή τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και ως στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, αποφασίσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κρουσοβίτη, στο Αχλαδοχώρι Σερρών.

Σε μια εποχή που η επίθεση προς τη φύση ολοένα και αυξάνεται, που μελέτες για τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα, αποψίλωση βουνών, ρύπανση νερών, στον βωμό της "πράσινης ανάπτυξης" είναι καθημερινότητα, αποφασίσαμε τη "κατασκευή" ενός αναχώματος δημιουργίας, το Φεστιβάλ Κρουσοβίτη!

Στο λινκ που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.


Ο βασικός λόγος όμως που σας στέλνουμε το παρόν μήνυμα ακολουθεί παρακάτω.

Τη τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, δηλαδή τη Κυριακή 16 Ιουλίου, θα γίνει συνέλευση στην πλατεία του χωριού, όπου θα συμμετέχουμε περιβαλλοντικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών, προκειμένου να συζητήσουμε για την ανάγκη συσπείρωσης και κεντρικής οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ, στοχεύοντας στη περεταίρω ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να "επικοινωνήσουμε" το μήνυμα μας προς την κοινωνία πιο οργανωμένα, πιο κατανοητά και κεντρικά (μέσω π.χ. της δημιουργίας ενός κεντρικού φορέα ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ).

Έχουμε παρατηρήσει ότι, άλλοι φορείς λέμε "καμία ΑΠΕ πουθενά", άλλοι είμαστε υπέρ των ενεργειακών κοινοτήτων, άλλοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, άλλοι υπέρ των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής με τη χρήση σύγχρονων φίλτρων κ.α. Εύλογες και αξιοσημείωτες όλες οι παραπάνω απόψεις, θεωρούμε όμως πως έχουν ως αποτέλεσμα:

1) να δημιουργείται "σύγχυση" στη κοινωνία και 
2) να χωριζόμαστε και εμείς μεταξύ μας και εν τέλει να μη πείθουμε.

Σε κάθε περίπτωση και για να μη παρεξηγηθούμε, δεν θεωρούμε πρόβλημα το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την ενέργεια και τις ΑΠΕ, ίσα ίσα το αντίθετο, αλλά θεωρούμε πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να εμποδίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την τρομακτική τους επέλαση και αν θέλουμε να το πετύχουμε, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί το κίνημα μέσω ενός απλού και κατανοητού πλαισίου, ώστε να μαζικοποιηθεί.

Όλα τα παραπάνω θα τα συζητήσουμε και θα τα αναλύσουμε διεξοδικά στη πλατεία Αχλαδοχωρίου, τη Κυριακή 16 Ιουλίου στις 12:30.

Μακάρι να μαζευτούμε όσοι περισσότεροι φορείς μπορούμε και να γίνει μια χρήσιμη συνέλευση και μια όμορφη ανταλλαγή απόψεων.

Ευχόμαστε Καλή Αντάμωση!

Με εκτίμηση,
Αποστόλης Βλάχος
Γενικός Συντονιστής Φεστιβάλ Κρουσοβίτη
+30 6987884521

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη