Ερωτήματα για τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες

7 Ερωτήσεις για τους Υποψηφίους των Εκλογών της 8 Οκτώβρη 2023

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ενώ η χώρα μας έχει καεί, πνιγεί και θρηνεί θύματα σε ανθρώπους, ζώα, φυσικό περιβάλλον, υποδομές, περιουσίες. Η καταστροφή έγινε καθημερινότητα των πολιτών. Ταυτόχρονα, υπάρχει κώλυμα στην απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης. Και αυτό γίνεται εμφανέστερο και κοινός τόπος για όλο και περισσότερους. Γίνεται κοινή συνείδηση. Με το αίσθημα λοιπόν της αγανάκτησης αλλά και ανασφάλειας διάχυτο στην κοινωνία, η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης απευθύνει κάποια πολύ βασικά ερωτήματα προς τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, με την ελπίδα ότι οι συνδημότες μας θα αντιληφθούν την αγωνία του κόσμου και θα δώσουν σαφείς και καίριες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται παρακάτω.

Ως ΕΠΠΠΟ Κύμης έχουμε σαφή αντίληψη και εικόνα ενός όλο και αυξανόμενου αριθμού πολιτών οι οποίοι αντιλαμβάνονται την σημασία της ουσιαστικής, όχι θεωρητικής, προστασίας του περιβάλλοντος καθώς γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι από το περιβάλλον εξαρτάται όχι μόνο η ποιότητα της ζωής μας, αλλά η ίδια η επιβίωσή μας.

Παρακαλούμε λοιπόν, οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τις θέσεις που έχουν απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, και αναμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον, όπως αρμόζει σε ζητήματα σοβαρά που αφορούν τον τόπο μας άρα και την ίδια μας την ζωή. Είναι ένας άμεσος τρόπος ενημέρωσης των δημοτών για τις θέσεις και το πρόγραμμα των συνδυασμών.



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Ποια η θέση σας για την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Κύμης-Δίρφης? Είναι ένα αίτημα που συνυπογράφεται από πάρα πολλούς συλλόγους κ συλλογικότητες της Εύβοιας, Σκύρου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Θα στοχεύσετε ενεργά στην υλοποίησή του? Αν ναι, με ποιους τρόπους? Αν όχι, για ποιους λόγους?

Να θυμίσουμε εδώ πως η Κεντρική Εύβοια καλύπτεται κυρίως από παρθένα ελατοδάση (μοναδικά για το Αιγαίο), και στην ουσία είναι το μόνο μέρος της Εύβοιας που δεν έχει καταστραφεί είτε από πυρκαγιές & πλημμύρες όπως το βόρειο τμήμα της, είτε από ανεξέλεγκτoυς ΑΣΠΗΕ όπως το νότιο.

2. Γίνεται προσπάθεια ίδρυσης Γεωπάρκου στην ευρύτερη περιοχή Κύμης-Οξυλίθου. Αυτό έχει σαν στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του ηφαιστείου, του καρστικού πεδίου των Κοτυλαίων (ένα από τα σημαντικότερα της Βαλκανικής Χερσονήσου) και των λιγνιτοφόρων περιοχών της λεκάνης της Κύμης.

Θα υποστηρίξετε την ίδρυση του Γεωπάρκου? Αν ναι, με ποιους τρόπους? Αν όχι, για ποιους λόγους?

3. Ποιες ενέργειες θα κάνετε, ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση των δημοτών για μη εγκατάσταση άλλων αιολικών πάρκων στον δήμο μας?

Επειδή υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για αυτό το θέμα, παρακαλούμε για σαφείς απαντήσεις κ δεσμεύσεις.

4. Ο Ευβοϊκός Κόλπος απειλείται από κολοσσιαίων διαστάσεων φωτοβολταϊκά πάρκα & εκτεταμένη & εντατική ιχθυοκαλλιέργεια. Οι δύο αυτές δραστηριότητες επιβαρύνουν δυσανάλογα τον Ευβοϊκό κόλπο, τα λειβάδια ποσειδωνίας, την θαλάσσια ζωή & την υγεία μας.

Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αποτροπή αυτής της καταστροφικής για την ζωή του τόπου ''ανάπτυξης''?

5. Είναι κοινό μυστικό πως η λαθροθηρία και η λαθρο-υλοτομία ανθούν στον δήμο μας. Πρόκειται για άλλη μία προσβολή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και του πολιτισμού μας ως κοινωνία.

Ποια μέτρα θα λάβετε για την εξάλειψη του φαινομένου?

6. Το νερό είναι αγαθό και άρα όλοι οι δημότες έχουν δικαίωμα σε αυτό. Το πρόβλημα ελλιπούς παροχής και προβληματικού δικτύου είναι γνωστό.

Υπάρχει στα σχέδιά σας η δημιουργία ασφαλούς για την υγεία δικτύου ύδρευσης και ο συχνός βιοχημικός έλεγχος της καταλληλότητας του πόσιμου νερού? Πως θα λύσετε το πρόβλημα επάρκειας και λειψυδρίας;

7. Ένα ακόμη πρόβλημα που εμφανίζεται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς είναι οι παραχωματερές. Δρόμοι, ποτάμια, ρεματιές, πλαγιές άτυπα έχουν μετατραπεί σε χωματερές, παρουσιάζοντας μια καθ'όλα θλιβερή εικόνα και υποβαθμίζοντας περαιτέρω την φυση και το περιβάλλον.

Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την οριστική λύση του προβλήματος αυτού?

Το ερωτηματολόγιο σε αρχείο pdf

Παρακαλούμε τις απαντήσεις να μας τις στείλετε γραπτά στα email μας eteria.perivallontos.meli@gmail.com ή eteria.perivallontos@yahoo.com ή μπορείτε και να τις αναρτήσετε στην Ομάδα μας στο Facebook. Kάθε απάντηση θα την δημοσιεύουμε στον ισότοπό μας και στα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης μπορείτε για τις απαντήσεις σας να συνεννοηθείτε στα τηλέφωνα: 6932277058.

Ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι παραπομπή σε διαφημιστικά ή άλλα προεκλογικά έντυπα.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις:
    Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στα 7 ερωτήματά μας
    Οκτωβρίου 05, 2023, https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2023/10/7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Κώστας Μπασδέκης
    5/10/2023
    📢ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
    ‼️Τα κέρδη τους μολύνουν τις ζωές μας!
    ❌Όχι στην εκμετάλλευση του Νότιου και Βόρειου Ευβοϊκού από τα μονοπώλια των ιχθυοκαλλιεργειών
    στο https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02EszyoYAuBTS87YnNUhkUoJ4qDB5FXvpiztkwq4FuXxhEtDvGn3UzcX43QBwWuNi9l&id=61550724818953

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη