Η Ευβοϊκή Γνώμη για την Εκδήλωση της Ημέρας Βουνού

Διπλή εκδήλωση για την προστασία των βουνών της Εύβοιας σε Σέτα και Ξηροβούνι
 
Διπλή εκδήλωση για την προστασία των βουνών της Εύβοιας σε Σέτα και Ξηροβούνι
15 Δεκεμβρίου 2023
πηγή:
Ηχηρό μήνυμα για να σωθούν τα βουνά μας από τις ανεμογεννήτριες.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στo πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας βουνού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-κινητοποίηση για την προστασία των βουνών της Εύβοιας. 

Πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μια στο εξωκλήσι της Παναγίας Αμπουδιώτισσας  Σέτας και η άλλη στη διασταύρωση Ξηροβουνίου.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων είχαν αναλάβει ο Σύλλογος Σιδερίτης, η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, η Κοινότητα Σέτας, η Συντονιστική Επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών Κύμης- Αιβερίου, ο Σύλλογος «Το Ποτάμι» και ο Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας.

Συμμετείχαν ακόμη άλλοι 12 Σύλλογοι, ενώ τις εκδηλώσεις υποστήριξαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται – μεταξύ  άλλων- τα εξής:

" Μεγάλος αριθμός απλών  πολιτών και φίλων των βουνών ενημερώθηκε για την απειλή της καταστροφής των Ευβοϊκών βουνών και της σπάνιας βιοποικιλότητας αυτών, κυρίως από την τεράστια εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε όλη την Εύβοια , όπως και για το φλέγον θέμα του νερού ως δημόσιο ελεύθερο  αγαθό.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών και μεγάλων ανθρώπων που ήρθαν από άλλους νομούς της Ελλάδας. Μαγικές ήταν οι στιγμές που βιώσαμε, τόσο στο μεγάλο ξέφωτο του Ξεροβουνίου με τις εξαίρετες μουσικές του Στέφανου Γανωτή και θέα το υπέροχο χιονισμένο Ξεροβούνι, όσο και στο οροπέδιο της Αμπουδιώτισας.

 Και από τις δύο πλευρές των συγκεντρώσεων έγινε πεζοπορία ως το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στα ριζά του Ξεροβουνίου.  Εκτός των συμμετεχόντων από την περιοχή μας στη διασταύρωση Ξεροβουνίου ενημερώθηκαν και 50 περίπου άνθρωποι της ομάδας ΔΙΑΝΘΟΣ από την Αθήνα, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το μοναδικό δάσος Ξεροβουνίου."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη