Χελιδονίσματα και προβολή των Ταξιδιάρικων Πουλιών, Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Μετά την εκδήλωση, κάποιες φωτογραφίες (όσοι συμμετέχοντες θέλουν περισσότερες να στείλουν email: eteria.perivallontos.meli@gmail.com) 

Αρχική δημοσίευση

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 4.30 μμ στο ΕΠΑΛ Κονιστρών μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), θα υποδεχθούμε την Άνοιξη και τα Χελιδόνια!

Η εκδήλωση για τα παιδιά θα ξεκινήσει στις 5 μμ.

Η προβολή θα ξεκινήσει περίπου στις 6.30 μμ.

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις φτιάξουν θα τις πάρουν στη συνέχεια μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες».

Τον συντονισμό και τις δράσεις για τα παιδιά επιμελείται η Δρ Σταθοπούλου Ελένη Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Χημείας, ΕΚΠΑ.
Η εκδήλωση για τα παιδιά απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, από 7 ετών και άνω.

Όλοι όμως είναι καλεσμένοι, από 7 έως 107 ετών.

Μετά τα Χελιδονίσματα θα γίνει προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ "Ταξιδιάρικα Πουλιά", ενός πολύ όμορφου φιλμ με καταπληκτικά πλάνα και θαυμάσια μουσική.

Την ώρα της εκδήλωσης με τα παιδιά θα είμαστε διαθέσιμοι για συζήτηση, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν.

Η αφίσα και σε αρχείο pdf!

Τα χελιδονίσματα στο fb!


  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη