Η Μικρή Θαλασσινή - Φωνή της Ελλάδας (ραδιόφωνο 26/4/2024)

 


"Η ΜΙΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ", 26/4/2024, 19.00 - 20.00
Φωνή της Ελλάδας (DIASPORA Voice of Greece)με την Νικολέττα Λιακοσταύρου
...επειδή Μικρή χώρα είν ' η Ελλάδα, Θαλασσινή χώρα με Θεϊκά Βουνά.
ΕΥΒΟΙΑ & ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Μιλάμε με τον Δημήτρη Δούκα Σουφλέρη, δικηγόρος με σπουδές στη βιώσιμη ανάπτυξη στο ΕΚΠΑ, κάτοχος πιστοποιητικού για την πράσινη ενέργεια από το Imperial College του Λονδίνου, κάτοικος Χαλκίδας.
 
 
"ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ"
1) HVA: η ολλανδική εταιρεία που θέλει να επενδύσει 1 δις € στη Θεσσαλία
2) Ομόφωνο "ΟΧΙ" της Άρτας στο πλωτό φωτοβολταϊκό της λίμνης Πουρναρίου
3) Στις 18/4/2024, εμφανίστηκαν ΜΑΤ και κλούβες στην περιοχή Λιβαδάκι/Λυκόρεμα της Καρύστου, ενώ λίγο καιρό πριν, το ίδιο συνέβη και στη Δίρφυ με όλους τους γύρω Δήμους αντίθετους
4) Στις 1&2/3/2024, έγινε τοποθέτηση από την Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων στη διημερίδα "Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ", στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
5) Υπόσκαφο ξενοδοχείο φαραωνικών προδιαγραφών, με τελεφερίκ ετοιμάζεται στην περιοχή Γανέμα στη Σέριφο, ενώ παραβιάζεται και το Δίκτυο Προστασίας Natura 2000
Με τον Δημήτρη Δούκα Σουφλέρη θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για τους ανεμολογικούς ιστούς, αλλά και για τη σφαγή των δένδρων σε όλη την ελληνική επικράτεια και τι ισχύει.
Συνεχίζουμε με τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα φωτοβολταϊκά στον Νότιο Ευβοϊκό, καθώς και για τα ΥΑΠ (Θαλάσσια αιολικά σε έκταση 180 τετρ. χλμ, ανάμεσα σε Σκύρο και Κύμη.
Για την πληγή που λέγεται ΛΑΡΚΟ, το εξασθενές xρώμιο, την οικοδόμηση σε αρχαίους ελαιώνες της Κύμης, με ελαιόδενδρα ηλικίας 1000 - 2.700 ετών!
Φυσικά, ό,τι χωρέσει η μία ώρα και μια εικόνα μιας πράσινης, δυστοπικής ενεργειακής συνθήκης και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη