άρθρο στο Ποντίκι 27/4/2021για τις ΑΠΕ - και η κριτική μας

Χαμός κατά των ΑΠΕ – Έντονες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών κατά της εγκατάστασης τεράστιων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων

Μ. Τρίτη 27/4/2021, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, σελ. 21

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου στο Ποντίκι που κυκλοφόρησε σήμερα. Το άρθρο αναφέρεται μεν στις αντιδράσεις κατά των ΑΠΕ που πλέον έχουν απλωθεί σε όλη την χώρα, πλην όμως η κάλυψη μάλλον είναι μουδιασμένη και επιπλέον υπάρχει και μικρό ένθετο που όχι μόνο αντιμετωπίζει με συμπάθεια τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά ακόμη χειρότερα παρουσιάζει δελεαστικά μια προοπτική αύξησής τους.

Η όχι ξεκάθαρα υπέρ του περιβάλλοντος άποψη της αριστερής εφημερίδας, οφείλεται στην γενικότερη αμφιθυμία και ουσιαστική έλλειψη γνώσης που υπάρχει στην αριστερά σε σχέση με το θέμα. Κατά βάσιν είναι υπέρ των ΑΠΕ. Καμία διαφορά δεν έχουν σε αυτό με την δεξιά ή τον καπιταλισμό. 

Το περιβάλλον το αγνοούν επί της ουσίας και επίσης αγνοούν επί της ουσίας τι είναι πραγματική αειφορία, βιωσιμότητα, τον κύκλο του CO2 και την τεράστια αξία των δασών, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Ασπάζονται άκριτα την θεωρία της κλιματικής αλλαγής και την μεσσιανική αξία των ΑΠΕ. Και απλά για αντιπολίτευση (πρώτα και κύρια) και μετά γιατί νομίζουν ότι έτσι εναγκαλίζονται τα οικολογικά κινήματα αντιδρούν επί μέρους και αποσπασματικά. 

Κάνουν λάθος όμως γιατί έτσι αυτό που τελικά θα συνεχίσει να ζημιώνεται είναι το περιβάλλον, μετά η κοινωνία και φυσικά στο τέλος και αυτή καθ΄ εαυτή η κάλυψη των αναγκών μας σε ενέργεια με λογικούς οικονομικούς όρους και με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Μέρες που είναι... Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις ήρθε η επιβεβαίωση σε αυτά που λέμε παραπάνω: δείτε το: Μίλτος Χατζηγιαννάκης“Ναι στις ΑΠΕ, αλλά όχι σε περιοχές Natura” Συνέντευξη στα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, 25/4/21 στο https://www.stereanews.gr/2021/04/...-7Eo ). Το άρθρο φυσικά δεν το αναδημοσιεύουμε γιατί δεν χρειάζεται και άλλη διαφήμιση σε κάποιον που ... Και βέβαια ας μην ξεχνάμε από τα λίαν πρόσφατα το Τελικά ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν με ποιον είναι: Με το Περιβάλλον ή με την Πράσινη Ανάπτυξη; Τέλος προτείνουμε και το ντοκιμαντέρ Ασκός του Αιόλου-Windbag of Aeolus (το ντοκιμαντέρ)

Το άρθρο ακολουθεί σε αρχεία φωτ/φιών




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη