Λυπούμαστε, έχουμε εξαντληθεί: χωρίς Προσφυγή η ΡΑΕ 580/2021 στον Μανικιάτη

Το Μανίκια project που είναι;

Ο Δήμος που είναι;

24/12/2021: το έργο όπως φαίνεται σήμερα στον γεωπληροφορικό χάρτη της ΡΑΕ

Εμείς πλέον ούτε την ανθρώπινη αντοχή ούτε την οικονομική δυνατότητα έχουμε για να προσφύγουμε. Φυσικά εάν έγκαιρα είχαν έρθει να μας συνδράμουν, αυτοί που στην ουσία εκμεταλλεύονται τον τόπο, θα το κάναμε. Όμως, έχει γίνει και το ανάποδο, να μας ζητούν, την ώρα που δεν ξέρουν ούτε ότι ο  Μανικιάτης είναι περιοχή Natura (ξεχωριστή), ούτε την ευβοϊκή μπριάνα, ούτε επιστημονική ή έστω πληροφοριακή συνδρομή μας έδωσαν στην Προσφυγή μας του παρελθόντος Μαϊου.

Εδώ να τονίσουμε ότι μετά την προσφυγή μας του περασμένου Μαίου η εταιρεία προχώρησε ενώπιον της ΡΑΕ σε μείωση του έργου, από 1,55 MW σε 1,33 MW και σε αλλαγή της χωροθέτησής του. Μικρή ίσως επιτυχία μας, αλλά που μας αφήνει ανικανοπόιητους και στην μέση του δρόμου για την ολοκληρωτική κατάργήσή του! Κρίμα!

Όσο για τον Δήμο; Αποφάσεις χωρίς αντίκρυσμα,  λόγια και υποσχέσεις στον αέρα, το ένα μετά το άλλο χάνονται τα σπουδαία για την Κύμη (Περιβαλλοντικό Κέντρο, Παράρτημα του Παν/μίου Αιγαίου, νεκρό το Παπανικολάου, παλαιότερα από την ΑΣΚΤ, ένταξη σε περιοχή βιόσφαιρας και τόσα άλλα...) Δεν έχουν την δημοκρατική και υπηρεσιακή στοιχειώδη συμπεριφορά να απαντούν στα ερωτήματα που τίθενται, φυσικά ποτέ δεν μας προσέφεραν την παραμικρή βοήθεια, μόνο υπόγειο πόλεμο και αποδόμηση...

Μέχρι πότε η ΚΟΡΟΪΔΙΑ  και το ΨΕΜΜΑ θα είναι οι κυριότερες μέθοδοι στα μέρη μας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οξύλιθος-Κουρούνι-Κήποι. Δύο χρόνια πριν με 8 α/γ ! Σήμερα: ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

Ο Σπίθας κάνει Αιολικό την Αμπουδιώτισα, την Βρωμονέρα, την Σκοτεινή, το Ξηροβούνι, τα Κοτύλαια

4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύμης: Πρόγραμμα Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη